Už netvarkingus namų fasadus klaipėdiečiams gresia baudos

Nuo balandžio uostamiesčio valdininkai pradės tikrinti, kaip pastatų savininkai, administratoriai laikosi naujų statinių priežiūros taisyklių.

Pastarosios įsigaliojo vasario pradžioje. Pagal taisykles pastatų savininkai, administratoriai privalo prižiūrėti fasadus, kad jie būtų tvarkingi, estetiški. Priešingu atveju jiems gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų. Baudą skiriant pirmą kartą pažeidėjas galės susimokėti pusę minimalios baudos – 10 litų.

Anot Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, dabar didžiausias dėmesys kreipiamas ant pastatų išpieštas terliones, vadinamuosius tagus ar grafičius.

Tačiau, anot vedėjo, bus žiūrima, ar statinio fasadas tvarkingas techniškai, nėra nubyrėjęs jo tinkas, nusilupę dažai.

„Taisyklės įsigaliojo vasarį. Namų valdos apie jas informuotos. Davėme žmonėms laiko susitvarkyti – nusivalyti terliones, pranešti apie jas policijai. Neturime tikslo bausti. Norime, kad žmonės susitvarkyti“, – pabrėžė G.Pocius.

Tikrinti, kokios būklės namų fasadai, ketinama pradėti balandį. Tą darys ne tik Statybos leidimų ir statinių priežiūros, bet ir Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

„Nuo balandžio pradžios ir vidurio pradėsime nelegalios reklamos mieste patikrinimus. Tuo pačiu žiūrėsime, ar tvarkingi fasadai. Jei reikės techninės informacijos, kreipsimės į Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus specialistus“, – tvirtino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos pavaduotojas Marius Poimanskis.

Jis pabrėžė, kad įsigaliojus naujai fasadų priežiūros tvarkai bus lengviau kovoti ir nelegalia reklama mieste. anksčiau specialistams tekdavo ieškoti asmenų, kurie iškabino reklamas.

Dėl to dažnai kildavo problemų, nes nebūdavo aišku, kas reklamuojama. Dabar už ant statinio ar statybinės tvoros iškabintas reklamas turės atsakyti savininkas.

„Atsikėlei ryte ir apeik aplink savo namą. Dabar taip bus“, – pabrėžė pavaduotojas.


Šiame straipsnyje: gračiaigrafititagaipastatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

leberolu programa

leberolu programa portretas
na va sake runkeliams ,kad nebus baudu,bet liberolai-generolai prieme sprendima savo rinkejams- bus baudos.Gales dabar pencynykai dar daugiau balsuoti uz liberolus,kai susimokes baudas,dar butinai apmokestinti kiemus,kad pencynykas isejes is krusciovkes gautu mokesti...

Juozas

Juozas portretas
Pats lengviausias ir paprasčiausias būdas yra permesti savo rūpesčius ant kito pečių.Kaip ir pasielgė pastarieji valdininkai.Tegul pasiskaito savo pareigybes ir įsigilina,ką jie patys turėtų nuveikti,kad miete būtų gera ir gražu gyventi.Jų pastangų -visiškai nematome.

Vilius

Vilius portretas
PRITARIU TO JUOZUI. KUR MERAS, KODĖL LEIDŽIA PRIIMTI TOKIUS ĮSTATYMUS. Užsigalvos toksai Pocius, uždės mokestį už orą, už kiekvieną padėtą žingsnį. Ar nelaikas atsikratyti tokių valdininkų, kurie nebesupranta ką bedaro.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių