Už nukirstus medžius – 28 eurų bauda

Pareigūnai išaiškino, kas be leidimo pašalino medžius Poilsio parke. Už nelegaliai nukirstą liepą ir beržą skirta pribloškiamo dydžio bauda – 28 eurai.

Dienraštis "Klaipėda" rašė, kad pašalintus du medžius parke pastebėjo klaipėdiečiai.

Vieno kelmas buvo paliktas aukštas. Ant pastarojo buvo pririštas nuotykių parko "Kar Kar" laipynių trosas. Kitas pašalintas medis – liepa. Ji nukirsta tvarkingai.

Nuotykių parko "Kar Kar" direktorius Mindaugas Žilys anksčiau tvirtino, kad medžiai pašalinti, nes kėlė pavojų – jie avarinės būklės ir bet kada galėjo nuvirsti.

Vadovas pabrėžė, kad yra dar trys tokios pat būklės medžiai, kuriuos reikia nukirsti. Jis atkreipė dėmesį, kad į pavojingus medžius pirštais badydavo, pastabų dėl jų reikšdavo ir lankytojai.

Paklaustas, ar gavo leidimą pašalinti medžius, M.Žilys tuomet atsakė, kad šis jau pakeliui.

Leidimus kirsti medžius Poilsio parke išduoda Valstybinės miškų tarnybos Miškų kontrolės skyrius. Į pastarąją turi kreiptis savivaldybė, kuri valdo šį mišką, gavusi suinteresuoto asmens prašymą.

Tačiau atkreiptas dėmesys, kad šiemet kirtimams Poilsio parke leidimas nebūtų buvęs išduotas. Savivaldybė neturi kirtimų kvotos.

Valstybinės miškų tarnybos Miškų kontrolės skyriaus Klaipėdos teritorinio poskyrio darbuotojas buvo nuvykęs į Poilsio parką ir už medžių pašalinimą be leidimo surašė protokolą.

"Dabar laukiame, ar bus apskųstas sprendimas. Jei šis įsiteisės, tada pateiksime pretenziją dėl padarytos žalos aplinkai atlyginimo. Pastarąją pažeidėjas turės sumokėti per 40 dienų. Priešingu atveju bus kreipiamasi į teismą", – aiškino Valstybinės miškų tarnybos Miškų kontrolės skyriaus Klaipėdos teritorinio poskyrio vedėjas Ernestas Lučauskas.

Vyriausiasis specialistas Algirdas Rimgaila sakė, kad pažeidėjui surašytas amdminstracinis nurodymas.

Tai reiškia, kad du medžius nukirtęs asmuo gali sumokėti pusę minimalios baudos už pažeidimą. Tai siekia 28 eurus.

Minimali bauda už šį pažeidimą yra 57 eurai. Gali būti konfiskuoti ir įrankiai.

A.Rimgaila aiškino, kad žala gamtai nustatoma, atsižvelgiant į nukirsto medžio apimtį. Ji skaičiuojama, įvertinus kelmą.

"Žala bus simbolinė. Jei medžiai būtų augę saugomoje teritorijoje, ji būtų didesnė", – neslėpė vyriausiasis specialistas. Jis neatskleidė, kam konkrečiai skirta bauda, esą tai draudžia Asmens duomenų apsaugos įstatymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventoja.

gyventoja. portretas
Kokius medžius nukirto - varganus , kokia čia bauda . . Reikia kokį medį prie langų kieme nukirsti vėl katastrofa. pinigai milžiniški , leidimų ir viso ko reikia. Ką medžiai Dievai pasidarė . Štai prie dešimto Reikjaviko namo gatvės yra šiuklių konteineriai , išrovė senus ,gerai , pastatė konteinerius ir ką manote pasodino tris VARGANUS MEDŽIUS ,ATLIEKAS . Ką nebuvo gerų , nuvažiuokit pas GIRININKUS veltui gausite gražius sodinukus beržo ar kito medžio .

tai

tai portretas
Liberalas liberalui akies nekerta....tik medžius.

Ten

Ten  portretas
nesolidi suma dėl matyt žinia kodėl nukirsti ir kaip nukirsti, ir kas svarbiausia juos kirto. Pabandykite paprastas, eilinis nušnioti medį : taip sumokėsi, kad ilgai žlabanosi krokodilo ašaromis. Tu net kieme, tujos vadinamos ta kedrine egle kirsti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių