Už pakelėje išmestas padangas – baudos

Uostamiesčio valdžia vairuotojus ragina tinkamai atsikratyti nereikalingomis naudotomis padangomis. Siekiama, kad jos nebūtų išmėtytos pakelėse, miškuose, atokesnėse miesto vietose.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė pabrėžė, kad yra ne vienas būdas, kaip galima nemokamai ir tvarkingai atsikratyti nereikalingomis padangomis.

Pasak jos, transporto priemonių savininkai naudotą mašinų apavą be papildomo mokesčio gali palikti transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugas teikiančiose įmonėse, kur jiems buvo suteikta paslauga. Pastarosios privalo priimti.

Taip pat nereikalingas padangas turi priimti platintojai, kai mašinos savininkas pas juos įsigyja naujas. Atiduoti galima tokį pat padangų kiekį, kiek perkama. Taip pat senos padangos turi būti skirtos tam pačiam transporto priemonės tipui. Už šią paslaugą negali būti reikalaujama pinigų.

„Raginame pasinaudoti šiomis galimybėmis. Tačiau ne visi padangas priima“, – tvirtino vedėja.

Pasak D.Berankienės, klaipėdiečiai po 5 padangas kasmet gali atvežti ir nemokamai priduoti į didžiųjų atliekų tvarkymo aikšteles, kurių yra trys.

Po 4 padangas per metus priima bendrovė „Kuusakoski“, įsikūrusi Minijos gatvėje. Tiek pat jų galima palikti ir prie buitinių atliekų konteinerių, tačiau tą daryti galima atliekų vežimo dieną ar išvakarėse.

„Vis tik rekomenduojame vairuotojams nuvežti padangas į atliekų aikšteles. Jei turime padangas, tai turime ir automobilį“, – pabrėžė vedėja.

D.Berankienė pabrėžė, kad susikaupus daugiau nei 12 padangų, rekomenduojama kreiptis į Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrą, kad būtų pastatytas specialus konteineris. Jos bus išvežtos nemokamai.

„Nežinau, kodėl žmonės mėto senas padangas visur, jei yra tiek nemokamų būdų jų atsikratyti“, – pabrėžė vedėja.

Bet kur padangas mėtantiems klaipėdiečiams gresia sankcijos – įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų.

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyrius suintensyvino patikrinimus dėl šios problemos. Nuo šios savaitės jie vyks kasdien. Bus tikrinama ir kaip tvarkomasi su žaliosiomis atliekomis.

„Nuo vasaros buvo organizuojami periodiniai patikrinimai ir reaguojama į skundus. Dabar tikrinsime kasdien. Patikrinimą organizuosime ir kartu su aplinkosaugininkais. Žiūrėsime, kokia situacija yra mažuose dirbtuvėlėse, kur keičiamos padangos. Šiaip bendras vaizdas mieste yra neblogas“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių