Už puslitrį voveraičių – 4 eurai

Uostamiesčio turguose, prekybos vietose, esančiose viešosiose erdvėse, pasirodė pirmieji grybai. Šių miško gėrybių sezonas pajūryje tradiciškai pradėtas voveraitėmis. Tiesa, norintiesiems pasmaguriauti teks pakratyti pinigines. Kai kurie prekeiviai už pusę litro voveraičių prašo keturių eurų.

Vieno prekybos centro aikštėje paties surinktais grybais prekiavęs vyras teigė, kad pajūrio miškuose jų, galima sakyti, nėra. Tai lemia ir didelę šių miško gėrybių kainą.

Vyro parduodamos viename pajūrio miške surinktos voveraitės labai smulkios. Pro šalį ėję praeiviai paklausdavo kainos, tačiau pirkti grybų nesiryžo.

"Kai tokia kaina, pauostai ir užtenka. Neprisimenu, kad kada nors grybai tiek atsieitų. Litais puslitris kainuodavo penkis litus. Dabar vos ne tiek pat prašo eurais", – lygino pro šalį ėję klaipėdiečiai.

Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus teigė, kad prekyvietėje voveraitės buvo pasirodžiusios prieš kelias dienas. Penktadienį jomis neprekiavo niekas.

Pasak pavaduotojo, šiemet grybai pajūryje vėluoja.

"Ankstesniais metais tokiu laiku jau būdavo ne tik voveraičių, bet ir kitų grybų. Praėjus savaitei, kai pasirodydavo šviežių bulvių, išlįsdavo kad ir nedidelių raudonikių, lepšiukų. Šiemet vėluoja. Dabar lietaus netrūksta, bet reikėtų ir šilumos. Grybai ją mėgsta", – kalbėjo pašnekovas.

Senajame turguje prekiaujama iš Dzūkijos, Šilutės rajono atvežtomis voveraitėmis. Pasak Senojo turgaus direktoriaus Arvydo Gaudiešiaus, rimtesnių grybų – raudonikių, lepšių, baravykų – dar nėra.

Šioje prekyvietėje šių miško gėrybių siūloma daugiau nei gatvėse, aikštelėse esančiose vietose. Mažesnės ir kainos, nei surinktų pajūrio miškuose. Keturių–penkių eurų prašoma už litrą voveraičių.

A.Gaudiešius pripažino, kad pirmieji grybai visada yra brangesni. Panašiai jie kainavo ir praėjusiais metais.

"Pasipylus grybams, mažėja ir kainos. Nukrinta ir iki dviejų eurų už litrą. Panikos, kad grybų šiemet nebus, tikrai nereikia kelti. Atsiras kaip ir ankstesniais metais. Prieš tai trūko lietaus, dabar – šilumos. Reikia, kad susidarytų kritinė lietaus ir šilumos masė. Tada pasipils grybai", – pabrėžė vadovas.

Pardavėjai patikino, kad pirmuosius grybus daugiausia perka tie, kurie labiausiai jų išsiilgę. Dažniausiai – nedideliais kiekiais. Kiti laukia, kada miško gėrybių bus daugiau, sumažės kainos.


Šiame straipsnyje: grybaiturgusvoveraitės

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Buvau savaitgalį Druskininkuose. Ten pakelėje irgi pardavinėja voveraitės. Kaina 4 EUR už puslitrį.

pavyzdžiui

pavyzdžiui portretas
O kas tamstai neleidžia eiti į mišką, prigrybauti ir pardavinėti po 10 centų kilogramą? Juk tu nesi godus, negailestingas ir savanaudis. Padaryk tai.

Puikus pavyzdys

Puikus pavyzdys portretas
demonstruojantis koks iš tikrųjų lietuvis yra verslininkas-godus, negailestingas ir savanaudis.Vyraujantis mentalitetas ne tik turgaus bobų bet ir tų katri save vadina verslininku
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių