Už žemę sumokėjo ne visi gyventojai

Ne visi uostamiesčio bei kitų miestų gyventojai ir įmonės sumokėjo jiems privalomą žemės mokestį. Pastebima, kad šiemet pavyzdingiau prievolę vykdė juridiniai, o ne fiziniai asmenys.

Ne visi uostamiesčio bei kitų miestų gyventojai ir įmonės sumokėjo jiems privalomą žemės mokestį. Pastebima, kad šiemet pavyzdingiau prievolę vykdė juridiniai, o ne fiziniai asmenys.

Įmonės pasirodė geriau

Praslinko daugiau nei savaitė nuo paskutinio termino, kai žemės savininkai turėjo sumokėti žemės mokestį. Pastebima, kad pinigines atvėrė ne visi.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė informavo, kad šiemet uostamiesčio gyventojai ir įmonės už turimus žemės sklypus į savivaldybių biudžetus turėjo sumokėti kiek daugiau nei 770 tūkst. eurų žemės mokesčio.

Gyventojai savivaldybėms turėjo atseikėti 625 tūkst., o juridiniai asmenys – 152 tūkst. eurų. Šias sumas privalėjo sumokėti 22 tūkst. klaipėdiečių ir 485 uostamiestyje registruotos įmonės.

Lapkričio 22 d. duomenimis, žemės mokestį sumokėjo 16 tūkst. gyventojų. Juridiniai asmenys prievolę atliko pavyzdingiau. Pastarąją įvykdė 400 įmonių. Bendra sumokėta suma siekia per 590 tūkst. eurų.

Mėgsta delsti

Šiemet uostamiesčio gyventojai arba kitų miestų gyventojai, turintys  žemės Klaipėdoje, minėtą mokestį turėjo sumokėti iki lapkričio 16 d.

"Tendencija, jog laukiama termino pabaigos, išlieka ir kalbant apie žemės mokestį ", – pastebėjo Mokestinių prievolių departamento direktorė.

Įspėjama, kad laiku nesumokėjus minėto mokesčio skaičiuojami delspinigiai. Jų dydis šiuo metu siekia po 0,03 proc. kasdien už priskaičiuotą mokesčio sumą.

Žemės savininkai, kurių mokėtinas mokestis mokestiniu laikotarpiu už visus nuosavybės teise turimus žemės sklypus neviršija 2 eurų, žemės mokesčio galėjo nemokėti.

Surinko daugiau

Nors duomenys, susiję su žemės mokesčiu, dar apibendrinami, jau dabar žinoma, kad nekilnojamojo turto, paveldimo turto ir žemės mokesčio į Klaipėdos biudžetą per 10 šių metų mėnesių surinkta daugiau nei 8,3 mln. eurų.

"Tai per 800 tūkst. eurų daugiau nei planuota", – sakė E.Cibienė.

Šiemet 4 proc. išaugo turinčiųjų minėtą mokestį atseikėti skaičius. Jis padidėjo maždaug 370.

Žemės mokestį į miesto biudžetą šiemet turėjo mokėti apie 9 800 žemės savininkų. Uostamiesčio iždui priskaičiuota suma siekia beveik 23 tūkst. eurų, ji yra 11 proc. didesnė nei pernai.

Departamento direktorės teigimu, suma išaugo dėl padidėjusios žemės mokestinės vertės, kuri buvo prilyginta vidutinei rinkos vertei.

"Žemės mokestis 2015 m. padidėjo, nes taikomas mažesnis žemės mokestį mažinantis pereinamojo laikotarpio koeficientas. 2014 m. mokestinės vertės padidėjimas dėl perėjimo prie rinkos kainų buvo mažinamas 60 proc., o šiemet susitraukia 40 proc.", – teigė E.Cibienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip bus

O kaip bus  portretas
Su nuostolių apmokėjimu už žemės dokumentų netvarkymą ir vilkinimą (pvz 7metus )?Ar irgi galėsim paskaičiuoti delspinigius ir susidariusius nuostolius? ??Būtų įdomu.

nesuprantu

nesuprantu portretas
jau vieną kartą sumokėta už žemę perkant, tai kodėl visą laiką dar už ją reikia mokėti, nors ją tvarko ir prižiūri savininkas, o valstybė neprideda nei piršto?

:))))

:)))) portretas
atvere pinigine - o ten tuscia ! kaip sumoketi? Atsakymas: mesti svori !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių