Užkliuvo nenaudojami nameliai

Klaipėdiečiams akis bado Teatro aikštėje palikti nameliai, kurie skirti šventinei prekybai. Miestiečiai stebisi, kodėl statiniai nėra išvežami iš miesto širdies.

Netoli Teatro aikštės gyvenanti klaipėdietė svarstė, ar negalima rasti kitos vietos nameliams laikyti.

"Teatro aikštė, kuria pereina tiek žmonių, lankosi turistai, tikrai ne tam skirta. Tie nenaudojami nameliai tikrai nepuošia. Suprasčiau, jei vyktų prekyba, o dabar jie stovi tušti", – dėstė viena klaipėdietė.

Gyventoja atkreipė dėmesį, kad dalis namelių apskritai apsukti plastikine plėvele. Moteris svarstė, gal statinius kažkas paprasčiausiai pamiršo.

"Nenorėčiau tikėti, kad visi žino, jog statiniai riogso nenaudojami, ir niekas nepasirūpina jų išvežti. Juk artėja vasaros sezonas. Jau ir pirmas kruizinis laivas atplaukė. Gražiai pasitinkame turistus. Apsilankę Teatro aikštėje jie turi pasijusti lyg sandėlyje. Tvarka privalo būti – nebenaudojamus statinius reikia išvežti", – nukirto klaipėdietė.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė paaiškino, kad šventiniai prekybai skirti nameliai Teatro aikštėje gali stovėti iki gegužės. Tokiam laikui savivaldybė išdavė leidimą.

"Norėjome, kad nameliai būtų gyvi, juose vyktų prekyba ne tik švenčių dienomis. Manėme, kad nameliai galėtų sudominti suvenyrų prekeivius, į juos galėtų persikelti Teatro aikštėje gintarais prekiaujantys žmonės. Tačiau kol kas norinčiųjų neatsirado. Tad nameliai bus išvežti", – pasakojo vadovė.

Nameliai į Teatro aikštę atgabenti praėjusiais metais, prieš eglutės įžiebimo šventę. Iš jų tradiciškai buvo prekiaujama šventiniais atributais, skanėstais. Prekyba kurį laiką vyko ir po didžiųjų švenčių.

Laikinuose statiniuose verslininkai buvo įsikūrę ir Šviesų festivalio metu.

"Dabar namelius išvešime, o prieš Kalėdas vėl parvešime", – nurodė D.Grikšaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kurpiai

Kurpiai portretas
O kaip "namelis" Kurpių gatvėje, kuris jau tapo ilgalaikiu senamiesčio statiniu? Užstoja visą gatvės perspektyvą į Teatro aikštę ir patį teatro pastatą.Kita vertus ir nuo Teatro aikštės "užmūryja" perspektyvą. Viduryje gatvės riogso statinys, nieko bendro neturintis su istoriniu senamiesčiu.Kažkoks svetimkūnis-jei nori eiti šia gatve ,turi prisispaudęs prie sienos brūžintis.Bent jau paveldo saugotojai turėtų pasirūpinti, kad nors žiemos metu būtų išmontuotas.Graži atvira kavinė ant senamiesčio grindinio su skėčiais būtų priimtina,galima ir estetišką tentą tarp namų ištempti, svarbu kad būtų perspektyvos prašviečiamumas , bet dabar kažkoks griozdas tūno su kvailiausiu stogu. Šeimininkas gudriai pasididino užstatymo plotą ir turto mokesčio, aiškiai, nemoka. Gera landa nesąmones senamiestyje kurpti. Gal ir VMI su VTPSI pasidomėtų tokiais "laikinais" statiniais ir jų teisėtumu? Kiek pamenu, laikini statiniai pagal įstatymą gali stovėti 3 metus, o šis stovi nuo neatmenamų laikų.

Ita

Ita portretas
Jie aikstei visai netinka ,reikia kitos vietos ,kad nepuosia aikstes tai tikrai ,kur miesto architektas ha ha ha
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių