Užplūs vasariška šiluma

Šis savaitgalis uostamiestyje bus vėsesnis, tačiau jau nuo kitos savaitės pradžios sinoptikai prognozuoja labai vasariškus, šiltus ir saulėtus orus.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Tyrimų ir plėtros skyriaus vyresnioji specialistė Judita Navašinskienė pranešė, kad šio šeštadienio ir sekmadienio naktys bus vėsios, o kai kur Žemaitijoje prognozuojamos ir šalnos.

Klaipėdoje šeštadienio naktį vyraus 3–5, o dieną – 13–15 laipsnių šilumos, be lietaus. Pūs šiaurės vakarų vėjas.

Sekmadienį oro temperatūra išliks panaši, naktį 3–7, dieną – 7–12 laipsnių aukščiau nulio.

Dėl žvarbaus jūrinio vėjo savaitgalį klaipėdiečiai šiluma nepasidžiaugs.

Tačiau kur kas geresnės prognozės – jau kitą savaitę, kai plūstelės šilumos banga. Pirmadienį pūs silpnas, nepastovios krypties 2–5 m/s vėjas, dieną jis sustiprės iki 3–8 m/s. Naktį vyraus 6–8, o dieną – 16–18 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną sušils iki 19–21 laipsnio aukščiau nulio.

Trečiadienį bus šilta net ir naktį – termometro stulpelis rodys 7–9 laipsnius, o dieną – 17–19 laipsnių. Nei lietaus, nei stipresnio vėjo nenumatoma.

Ketvirtadienio naktis bus dar šiltesnė, sušils iki 8–10, o dieną – 19–22 laipsnių. Oras taps apniukęs ir lietingas.

Penktadienį protarpiais irgi palis. Naktį temperatūra sieks 10–12 laipsnių, dieną – 17–19. Pūs pietryčių rytų 4–8 m/s vėjas.

"Galime pasidžiaugti, nes laukia tikrai labai šilta ir vasariška savaitė. Kam reikia į sodus, prie jūros, bus gera proga nuvažiuoti. Per kitą savaitę jau turėtų sužydėti sodai, pievos. Bus gražu", – gerų  naujienų negailėjo sinoptikė J.Navašinskienė.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

m

m portretas
jau nebesitiki ta jūsų prognoze o 15-17 laipsnių tai tikrai ne vasariška šiluma šiluma vasarą turėtu būti bent 20 laipsnių ten Vilniuje galite skaičiuoti rekordus o prie jūros baigiame sušalti gerai kad nors saulutė šviečia tai užuovėjoje galima pasišildyti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių