Užsimojo pasirūpinti Danės upe

Stebėdami vienas po kito Danėje įvykstančius nemalonius incidentus, uostamiesčio politikai nori upei skirti daugiau dėmesio. Šiuo metu tvarka vandens telkinyje besirūpinanti įmonė esą nėra pajėgi atlikti visų reikalingų darbų, todėl planuojama formuoti darbo grupę, kuri nuspręs, kokių veiksmų reikėtų imtis.

Stebėdami vienas po kito Danėje įvykstančius nemalonius incidentus, uostamiesčio politikai nori upei skirti daugiau dėmesio. Šiuo metu tvarka vandens telkinyje besirūpinanti įmonė esą nėra pajėgi atlikti visų reikalingų darbų, todėl planuojama formuoti darbo grupę, kuri nuspręs, kokių veiksmų reikėtų imtis.

Priežiūra – sunki užduotis

Klaipėdos miesto tarybos nario Algirdo Grublio teigimu, pastaruoju metu Danės upėje vis įsižiebiantys konfliktai ar įvykstantys nemalonūs incidentai ragina nedelsiant imtis veiksmų.

Pašnekovo teigimu, tokia situacija susiklostė todėl, kad maždaug du dešimtmečius upės infrastruktūrai nebuvo skirta dėmesio.

Tiesa, prieš kurį laiką uostamiesčio savivaldybės administracija bandė imtis veiksmų – buvo sukurta darbo grupė, kuri turėjo įvertinti ir pateikti išvadas dėl upės vietinės reikšmės vidaus vandenų kelio valdymo, tvarkymo, eksploatavimo ir priežiūros vykdytojo parinkimo.

Buvo nuspręsta, kad visus reikalingus upės priežiūros darbus gali atlikti biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“. Vis dėlto teigiama, kad ši užduotis įstaigai esą yra per didelė, nors ir stengiamasi dirbti kuo efektyviau.

„Panašius darbus Kaune atlieka penki skyriai ir 20 žmonių. Primestas sprendimas neduos rezultatų, nors pastangos ir yra“, – paaiškino A.Grublys.

„Skandina“ investicijas

Jau nuo 2007-ųjų vietinės reikšmės vandenų kelią bandoma pratęsti nuo upės žiočių iki vadinamojo Tauralaukio tilto, mat dabar jis tesiekia 1 km.

A.Grublio teigimu, tinkamo dėmesio upei trūkumas šuniui ant uodegos leidžia ir nesenas milijonus siekusias investicijas.

„Vandens kelio neadministruoja niekas, niekas už švartavimą neima pinigų. Kad ir Jūros šventės metu – mažieji laiveliai „ėjo“ stačiai priekiu, daužė krantinę. Niekas jų nekontroliuoja, o juk krantinės restauruotos neseniai, į jas sumerkta daug milijonų“, – dėstė pašnekovas.

Apsispręs iki kitų metų

Siekiant skirti daugiau dėmesio Danės upei, planuojama plėsti darbo grupės sudėtį, į ją įtraukiant šiuo metu vandens arteriją prižiūrinčios įstaigos, Saugios laivybos administracijos atstovus bei politikus. Tada žadama priimti sprendimą, kokių veiksmų reikėtų imtis pirmiausia.

Iki metų pabaigos darbo grupė turėtų nuspręsti dėl vietinės reikšmės vidaus vandenų kelio ilginimo bei savivaldos uosto įsteigimo.

„Įsteigus tokį administracinį vienetą, jis galėtų normaliai imtis tvarkyti upę“, – paaiškino politikas.

Darbo grupė savo išvadas turėtų parengti iki šių metų pabaigos, tada, anot A.Grublio, būtų galima tinkamai pasirengti naujam laivybos sezonui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dange

Dange portretas
kodėl rašote tą nesąmoningą pavadinimą Danę? Tikras upės pavadinimas yra Dangė, kaip ir Mingė (o ne Minė)

to Anonimas

to Anonimas portretas
kalbame ne apie lietuviu kalba,o apie hidronimus,kurie labai seni ir keisti juos politiniais sumetimais neverta,nusiimu kepure pries visus komentatorius,gerbiu juos kurie raso apie upe DANGE,kurios pavadinimai yra zemelapiuose,dokumentuose..kaip ir gatves pavadinimas MONTES,bet pas kitus isliko HOMO SOVIETIKUS,atejuno mentalitetas..kas del kalbininku,labai gaila,bet tu jau nebeliko gyvu tarpe,kurie nepripazino kazkokios danes hidronimo..as ir mano seima mano draugai NIEKADA nepripazins keiciamu hidronimu..ginco nera yra tik istorija,kurios negalima vartalioti taip kaip uzsinorejo politikai..

to RK

to RK portretas
keista,o taip nusirasai[nusisneki],lyg ... ?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių