Užstrigo darželio rekonstrukcija

Lopšelio-darželio „Atžalynas“ vadovybė – nežinioje. Laiku nespėjus susitvarkyti viešųjų pirkimų procedūrų, lieka neaišku, ar artimiausiu metu darželinukai gyvens šilčiau.

Rugsėjo mėnesį lopšelio-darželio „Atžalynas“ modernizavimui buvo duota žalia šviesa – Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondas pritarė pastatų atnaujinimo projektui, todėl prasidėjo viešųjų pirkimų procedūros.

Išsiaiškinti galutines darbų sumas ir sutvarkyti dokumentus buvo duotas 60 dienų terminas, kuriam gruodžio pradžioje pasibaigus darželio vadovai buvo pastatyti į nepatogią padėtį – neaišku, ar pinigai bus skirti.

Lopšelio-darželio direktorė Rasa Žemgulienė pasakojo, jog per duotą laiką viešųjų pirkimų klausimų išspręsti nespėta dėl pirkimuose dalyvavusių organizacijų kaltės. Visus pasiūlymus teko atmesti, kadangi dalyviai netvarkingai pateikdavo paraiškas.

„Vis kas nors būdavo blogai pateikiama ar neprisegami reikalingi dokumentai“, – sakė darželio vadovė, pridūrusi, jog kitaip pasielgti negalėjo dėl griežtų viešųjų pirkimų taisyklių.

R.Žemgulienė guodėsi, jog lopšelio-darželio remonto siekiama jau seniai. Prieš trejus metus iš sukauptos 2 proc. paramos buvo atliktas darželio energetinis auditas, vėliau buvo kreiptasi į Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondą, tačiau dėl lėšų trūkumo prašymas buvo atmestas.

Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo Klimato kaitos programos projektų skyriaus vyriausioji specialistė Ieva Zabielė paaiškino, kad darželio vadovybei leista tęsti viešuosius pirkimus, tačiau situacija dėl finansavimo paaiškės tik po naujaisiais metais.

Darželiui modernizacija itin reikalinga. Jis pastatytas prieš 43 metus ir nė karto nebuvo renovuotas. Esą gavus lėšų būtų šiltinamos pastatų sienos, keičiamas stogas, atnaujinama karšto vandens ir šildymo sistema.

„Pavyzdžiui, reikėtų keisti senus, vaikams pavojingus ketinius radiatorius“, – apie darželio bėdas pasakojo vadovė.

Preliminari modernizavimo darbų ir dokumentų tvarkymo kaina siekė per 840 tūkst. litų, tačiau šiuo metu galutinė suma taip pat lieka neaiški.

R.Žemgulienės teigimu, kainos sparčiai keičiasi. Pirmojo prašymo metu apskaičiuota, kad remontas kainuotų per 700 tūkst. litų, vėliau į darželio remontą pretendavusios įmonės siūlė nuo 800 tūkst. iki milijono siekusias kainas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaiko tėvas

vaiko tėvas portretas
vaikai gyvena šiltai, darželiu reanovacija turėtu rupintis ne direktorė, o švietimo skyrius, kuriam žinoma yra dzin dzilin. laimė kad pro langus nestūgauja vėjas, vaikai patenkinti užimti. po truputi gerinamas kiemo gerbūvis. tam pinigu skiria žinoma ir tėvai, bet visko negalima jiems užkabinti. faktas tas, kad per šitą biurokratizmą kenčia mūsų vaikai, bet ne klerkai. ir iš esmės reanovacija reikia daryti vasarą o ne žiemą. kada vaikai grupėse. Sėkmės kovojant su zombiais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių