V. Grubliauskas: Klaipėda nusipelnė Europos sporto miesto vardo

  • Teksto dydis:

Dienraštis "Klaipėda" tęsia rubriką "Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai", kur tradiciškai skelbia miesto mero Vytauto Grubliausko ir savivaldybės administracijos atsakymus į skaitytojų klausimus.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite e. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau. Dienraščio "Klaipėda" pirmadienio numeryje rubrika pasirodo du kartus per mėnesį.

– Kaip manote, ar Klaipėda turi realių šansų tapti Europos sporto miestu?

– Manau, kad tai, jog šio titulo klaipėdiečiai verti, – daugiau nei akivaizdu, o ar pavyks jį pelnyti, sužinosime po geros savaitės. Europos sporto sostinių ir miestų asociacijos ACES Europe komisija Klaipėdoje lankėsi balandžio viduryje, delegacijai specialistai aprodė mūsų sporto bazes, supažindino su sporto sistema, ateities siekiais. Galime pasidžiaugti, kad Klaipėdoje vystoma per 50 sporto šakų, veikia beveik 100 sporto, laisvalaikio ir sveikatingumo bazių ar aikštelių, 5 profesionalūs sporto klubai, 5 sporto mokyklos vaikams, visi miesto antrokai lanko plaukimo pamokas, kiekvienam sportuojančiam vaikui esame įdiegę sportininko krepšelį, tvarkome ir toliau tvarkysime sporto infrastruktūrą, vykdome ambicingus projektus, iš kurių išskirčiau baseino statybas ir netolimoje ateityje prasidėsiančią Futbolo mokyklos konversiją. Kad klaipėdiečiai yra sporto entuziastai, abejonių nelieka pažvelgus į rodiklį, žymintį sportuojančiųjų skaičių – organizuotai sportuoja per 9 tūkst. klaipėdiečių ir tai toli gražu ne viskas: gyventojai noriai naudojasi dviračių takais, kurių mieste turime apie 120 kilometrų, tūkstančius klaipėdiečių pritraukia Visuomenės sveikatos biuro vykdomos sveikatinimo ir fizinio aktyvumo veiklos, tad realus sportuojančiųjų skaičius įspūdingas. Klaipėda yra ir Sveikų miestų tinklo narė, o sveikata ir sportas visada šalia. Tad atsakymą, ar Klaipėda turi realių šansų tapti 2018 metų Europos sporto miestu, širdyje turiu tik vieną.

– Klaipėdos savivaldybė skelbėsi, kad miesto gatvėms šiemet numatyta beveik 9 mln. eurų. Kokį pagerėjimą pajusime?

– Išties, šiemet asfalto dangų remontui ir gatvių rekonstrukcijai skirta gerokai didesnė suma nei pernai: 2016-aisiais dangos buvo suremontuotos už 1,3 mln. eurų, o šiemet tam skiriame 3,4 mln., pastebimai išaugo ir gatvių rekonstrukcijai numatytos lėšos – nuo 2,2 iki 5,3 mln. eurų. Atitinkamai bus matomi ir pokyčiai – gatves ne tik "lopysime", bet ir tiesime ištisines dangas, numatyta ir didelių rekonstrukcijos darbų. Dangų remontas jau prasidėjo, baigę vienus objektus, kelininkai kraustosi į kitas vietas. Po pavasarinės gatvių apžiūros ir pasitarimų patikslintas gatvių, kuriose bus keičiamos ištisinės dangos, sąrašas. Ištisinės dangos bus keičiamos dalyje Šilutės plento, Baltijos prospekto, Vingio, Liepų gatvės, Baltijos prospekto žiedinėse sankryžose su Šilutės plentu ir Taikos prospektu, bus sutvarkytos aikštelės prie Žvejų rūmų ir ties Šv.Brunono Kverfurtiečio bažnyčia Debreceno gatvėje. Šiemet taip pat bus sutvarkyti trijų dešimčių švietimo įstaigų kiemai bei įvažos, dalis lėšų bus skirta ir daugiabučių kiemų dangoms tvarkyti.

Kalbant apie rekonstrukcijos darbus, vairuotojai jau turbūt atkreipė dėmesį į P.Lideikio, Audros ir Pamario gatvių sankryžoje dirbančius kelininkus, čia įrenginėjamas turbožiedas, padėsiantis vasaromis pajūryje išvengti automobilių spūsčių, kitąmet bus rekonstruota ir pati Pamario gatvė. Netrukus rekonstrukcijos darbai turėtų prasidėti ir ties Naikupės gatve, čia iš pagrindų bus sutvarkytas palei rekonstruojamą ir plečiamą "Purienos" darželį besidriekiantis privažiuojamasis kelias, kartu bus nutiesta ir kelio tąsa, taip užtikrinant jungtį su Baltijos prospektu. Darbai šiemet vyks ir Tilžės gatvėje. Vieną jos atkarpą rekonstruos savivaldybė, kitą – valstybės įmone "Klaipėdos regiono keliai", prasidės ir Jūrininkų prospekto rekonstrukcija. Su dideliais darbais žengiame į Tauralaukį – čia pradedamos asfaltuoti žvyruotos gatves, specialistai jau sudėliojo darbų planą, didelis projektas bus įgyvendintas per penkerius metus. Na, o Smiltynės pusėje šiemet iš pagrindų bus sutvarkytas privažiuojamasis kelias prie II perkėlos bei šalia esanti aikštelė, joje atsiras ir vietos elektromobiliams įkrauti. Suprantu, kad kelio dangos remontas ar gatvių rekonstrukcija vairuotojams ne tik džiaugsmas, bet ir nepatogumai, tad prašau kantrybės ir supratingumo. Tiesa, jau tenka girdėti vairuotojų pastabų apie neva netinkamą atliekamų darbų kokybę, tačiau galiu užtikrinti, kad savivaldybės specialistai darbus įvertins ir, jei bus nustatyta trūkumų, kelininkai juos privalės ištaisyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
tai kad padoriu stadionu neturime,koks gali buti europos sporto miestas?

tam ..

tam .. portretas
o tu vieną kart baik su tais mero narkotikais.Nieks jau seniai netiki tavo vėjais.Matosi kad nori juodinti ir kąsti.Tai bent jau normalia priežasti sugalvok.Fantazioras:D)

...kad taip

...kad taip portretas
man tavo rūpesčius, Kongai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių