V. Grubliauskas: tai nebuvo triukšmas dėl triukšmo

Klaipėda – triukšmingiausias Lietuvos miestas, tvirtina viena Vyriausybės užsakyta apklausa. Todėl čia vėl keltos triukšmo prevencijos problemos. Šįkart savivaldybėje viešėjo sveikatos apsaugos viceministrė Jadvyga Zinkevičiūtė, tačiau po kelias valandas trukusios diskusijos uostamiestyje tyliau netapo.

Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos merai – Remigijus Šimašius, Visvaldas Matijošaitis ir Vytautas Grubliauskas raštu kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, kad būtų pakeistas higienos normas nustatantis įstatymas – savivaldybės įgytų teisę reglamentuoti triukšmo lygį tam tikrose miesto vietose.

"Šiuo metu leidžiama groti muziką viešose vietose (lauko kavinėse, viešojo maitinimo įstaigų terasose) nuo 10 iki 22 val. Minėtos savivaldybės yra pasirengusios pakeisti teisinį reguliavimą, siekdamos sudaryti palankesnes sąlygas viešojo maitinimo ir pramogų verslui vystytis senamiesčiuose", – rašoma merų pasirašytame rašte.

Tačiau, anot V.Grubliausko, tai nereiškia, kad senamiestyje bus leista labiau triukšmauti. Mero teigimu, prašymas pačioms savivaldybėms leisti reguliuoti higienos normas padėtų nuspręsti, kur ir kokie triukšmo dydžiai turėtų būti.

"Atsiprašau Džordanos, bet ji staugia kaip skerdžiama. Girdėjau ir kaip meras triūba groja, turiu pasakyti, kad tarp jų skirtumas – didelis", – pokalbį apie muzikavimą viešose erdvėse iliustravo ir viceministrė J.Zinkevičiūtė.

Po diskusijos uostamiesčio vadovas prasitarė, kad pokalbis "nebuvo tik triukšmas dėl triukšmo". Anot jo, iš Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų paskelbtų tyrimų paaiškėjo, kad Klaipėda – triukšmingiausias miestas Lietuvoje, todėl čia triukšmo ribojimo teisę ir siekia įgauti savivaldybė, kad galėtų riboti pramoninius ar transporto keliamus garsus.

"Kai bandome kelti šį klausimą Vyriausybėje, išgirstame, kad ten vykstantys procesai yra labai svarbūs valstybei ir mūsų noras kažkur kažką riboti gali kirsti per valstybės ekonominius interesus. Ir to pakanka, kad mūsų bandymai spręsti gyventojų ramybės bei sveikatos klausimus atsimuštų kaip į sieną", – sakė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Klystate.Senamiestį kapais pavertė ne gyventojai,o nesibaigiantis triukšmas ir pastovi vibracija.Ir jokia renovacija neatlaikys vibracijos.Čia liko gyventi jau apkurtę.Nespėję čia apšilti bėga ieškoti padoresnio gyvenimo.

visiems pamokslautuojams

visiems pamokslautuojams portretas
tame ir esmė kad tie keli gyvenontys ir tie katri specialia netvarko pastatu ka anie sugriūtu reikalauja sau išskirtiniu salygu.Kodėl nieks iš tarybos nariu nepurkštauja ka naftos bazė ar perkėla smirdina i neduod naktim žmoneliams mieguot?Neeee.Jiems prie triukšmo geriau yr kabinties..Gera tema pigiam piarui?

N. Puteikienė

N. Puteikienė portretas
Toks mero žingsnis, ginantis poros verslininkų interesą, pritrenkė. Kaip tarybos narė nesu gavusi nei vieno skundo, kuriame būtų skundžiamasi, kad neleidžiama triukšmauti iki paryčių. Tačiau daugybės gyventojų skundus dėl naktinio triukšmo gaunu kas mėnesį. Tai klausimas - kieno interesus gina meras: ar poros verslininkų, kurie patys negyvena senamiestyje, ar gyventojų? Juolab, kad pastaraisiais metais Klaipėdos senamiestis pradėjo įgauti gyvybės požymių. Būtent - verslo dėka: atsirado daug jaukių ir jaunatviškų kavinukių su maloniu aptarnavimu, gražiais žmonėmis aplink. Ir muzika ten tėra fonas, ji netrukdo pokalbiui. Aš palaikau socialiai atsakingą verslą, mokantį bendravimo, bendrystės. Puikus pavyzdys - Fridricho pasažas, kuris niekam gyvenimo negadina, o visada pilnas žmonių. Nemanau, kad klaipėdiečiams patiktų siautėjančių "Betmenų" tipo senamiestis - su narkotikais, prostitucija ir t.t. Visa tai nekuria senamiesčio dvasios, o ja naikina, nepritraukia žmonių, o juos atstumia.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių