V. Jurkevičius: prisiminimai apie pirmąsias tarnybos dienas – patys šilčiausi

  • Teksto dydis:

35 metai. Tiek Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius dirba prokuratūros sistemoje.

1981 metų įsakymas skelbia, kad tuomet vos 23-ejų jaunuolis baigiantis Vilniaus Valstybinio universiteto teisės fakultetą priimtas dirbti Klaipėdos miesto prokuratūros stažuotoju. Daug skirtingų situacijų, sutiktų žmonių, jų likimų, paties išgyventų įvykių, įgytų žinių ir patirtų emocijų per šiuos metus sukaupė V. Jurkevičiaus patirtis.

„Tai vienareikšmiai didžiulis ir labai vertingas turtas, ypač kai jis tenka žmogui, kurio vertybės, principai ir siekiai verti tik pagarbos. Vertingas ir svarbus šis turtas ir mums, Jūsų kolegoms, mūsų prokuratūrai, nors ir ne visuomet rutinos tėkmėje atrandama proga pasakyti apie tai ir už tai padėkoti. Todėl šios labai gražios ir tikrai išskirtinės sukakties proga nuoširdžiai dėkoju Jums už sudėtingo darbo metus, skirtus mūsų bendram teisingumo siekiui, profesionalumą, kantrybę, išmintį ir nuoširdžiai linkiu, kad dar labai ilgai Jūsų energijos, noro tobulėti, pažinti, įgyvendinti tikslus ir gebėjimo priimti iššūkius bei permainas net ir jaunoji kartą galėtų tik pavydėti“, – savo sveikinime Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojui V. Jurkevičiui rašė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Prisimindamas pirmąją savo tarnybos dieną, 1981 gegužės 5-ąją, V. Jurkevičius pasakojo, kad tądien, kaip ir šiandien buvo saulėta ir graži diena. Pirmuosius žingsnius prokuratūros sistemoje jis žengė į tuomet Klaipėdoje Vytauto gatvėje esantį prokuratūros pastatą. Savo tarnybą nuo 1981 m. gegužės pradėjęs kaip Klaipėdos miesto prokuratūros stažuotojas, vos už pusmečio jau dirbo Klaipėdos miesto prokuratūros vyriausiuoju tardytoju. Per visus savo tarnybos prokuratūros sistemoje metus V. Jurkevičius dirbo Klaipėdos rajono prokuroro pavaduotoju, Klaipėdos rajono vyriausiuoju prokuroru, Palangos miesto vyriausiuoju prokuroru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas (Volkovas)

Zenonas (Volkovas) portretas
Gerb. Vytautai Jurkevičiau. Prisiminkite kaip kovojome su nusikaltėliais, kyšininkais ir t.t. Ar į tokią prokuratūrą atėjote dirbti, kokia dabar ji yra. Aišku ne Jūs, bet sistema kurioje Jūs dirbate, dangsto antstolio A.Selezniovo nusikalstamą veiklą. Neberašau galimai nusikalstamą, o tiesiogiai. Gal iškelsite man b/bylą ir tada pajudės reikalai į priekį. Dabar prokuratūros tapote susirašinėjimo kontoromis. Paleiskit tuos atsirašinėtojus į namus, turite trafaretinius atsakymus ir tegu atrašinėja mums valytojos. Gal taip ir yra tik mes nežinome, nes atsakymai rašyti iš vis neteisiškai, nekvalifikuotai. Rašau, kad pabustumėte ir susimastytumėt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių