V. Kochanskytės misija – nešti žinią

Iš Kauno kilusią, bet ketvirtą dešimtmetį Klaipėdoje gyvenančią aktorę Virginiją Kochanskytę klaipėdiečiai jau seniai laiko sava. Ir ne tik todėl, kad Klaipėdos dramos teatro mėgėjai mato ją scenoje. Miestiečiai ne pirmą kartą balsuodami už V.Kochanskytę išreiškia šiai moteriai savo pagarbą ir pripažinimą.

Apie darbą

Lietuvos žmonėms V.Kochanskytė pastaruoju metu yra labiau žinoma kaip išskirtinių literatūrinių vakarų režisierė ir vedėja. Aktorė dirba su muzikos žmonėmis, kuria saloninius vakarus. Kai kurie jos organizuoti renginiai tapo tikra dovana kitose šalyse gyvenantiems lietuviams. Kalėdinė impresija "Gyvenimo pasakos" apie genialų pasakų kūrėją H.K.Anderseną, sukurta drauge su muzikėmis G.Zeicaite ir E.Zizaite, prieš Kalėdas šiltai sutinkama ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje. Kad užsienyje augantys lietuvių vaikai nepamirštų taisyklingos tėvų kalbos, V.Kochanskytė sukūrė žaidybinę dėlionę vaikams "Žiemos pasakos". 16 metų žiūrovų širdis jaudina su pianiste Š.Čepliauskaite ir dainininke G.Zeicaite aktorės sukurta programa "M.K.Oginskis. Tėvynei skiriu turtus, darbus ir gyvenimą". Ją matė ne tik daugybė mūsų šalies gyventojų, bet ir Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Kaliningrado srities, Lenkijos žiūrovai. Viena paskutinių programų – teatrinė muzikinė impresija "Lietuviškų romansų vainikas" atspindi legendinių asmenybių – Maironio, K.Binkio, J.Aisčio, B.Brazdžionio, B.Sruogos, S.Nėries, J.Tumo-Vaižganto, A.Herbačiausko kūrybą. Dar viena V.Kochanskytės programa, skirta V.Kudirkai, išaugo į tris naujas programos interpretacijas. Šiemet žiūrovai lauks dedikacijos Maironiui ir S.Gedai pagal Maironio ir S.Gedos eiles. Kūrybinga aktorė ir režisierė literatūrinių muzikinių vakarų forma yra pristačiusi iškiliausias Lietuvos politikos bei kūrybos asmenybes ir už tai apdovanota ne viena premija.

Uostamiesčio teatro gerbėjai aktorę gali pamatyti ir Klaipėdos dramos teatro spektaklyje "Lūšies valanda".

Docentės vardą turinti aktorė dėsto Klaipėdos universitete lietuvių filologiją ir režisūrą, žurnalistiką ir kitus mokslus studijuojantiems studentams, moko scenos kalbos ir viešo kalbėjimo.

Nuo 2005 m. V.Kochanskytė yra UNICEF geros valios ambasadorė. Kasmet moteris keliauja į misijas, prisijungia prie projektų, vykdomų Lietuvoje. Pernai moteris dalyvavo septintojoje UNICEF Lietuvos nacionalinio komiteto kelionėje. Šį kartą jai teko aplankyti vieną skurdžiausių pasaulio šalių – Malavį. Ją sukrėtė faktas, kad šioje šalyje moterys dažniausiai miršta gimdydamos. Daugeliui jų viltį teikia tik tikėjimas. V.Kochanskytė bendravo su moterimi, kuri viena augina aštuonis savo našlaičiais tapusius anūkus. Vien tarptautinės labdaros organizacijos narių atvykimą ši moteris laiko Dievo siųsta pagalba.

Apie šeimą

V.Kochanskytė yra garsaus Lietuvoje skulptoriaus Arūno Sakalausko žmona. Būdami kūrybingi ir labai užsiėmę žmonės, jie džiaugiasi kiekviena laisva valandėle drauge, laukia giminaičių ir draugų, atvykstančių į svečius.

Apie pomėgius

V.Kochanskytė bando suderinti savo darbą su pomėgiu keliauti. Kol kas jai tai puikiai sekasi – su programomis, skirtomis iškiliausioms Lietuvos asmenybėms, moteris aplankė ne tik atokiausius mūsų šalies kampus, bet ir JAV. Tapusi geros valios ambasadore, moteris viešėjo Afrikoje, Indijoje. Ją labiau žavi ne pamatyti gamtos vaizdai, o talentingų žmonių kūryba bei palikimas.

Dar vienas aktorės pomėgis – gėlės. Jis labai dera su jos profesija. Spektaklių bei literatūrinių vakarų metu gaunamos gėlės ją nepaprastai džiugina ir verčia stengtis išsaugoti jų žydėjimą. Moteris labai mėgsta kurti jaukų interjerą ne tik savo, bet ir artimųjų namuose.

Apie Klaipėdą

"Klaipėda jau seniai yra mano namai. Čia daugybė draugų ir pažįstamų. Bičiulystės mezgasi per įvairius bendrus darbus. Taip tapau sava Klaipėdos miesto ir apskrities viešosiose bibliotekose, Klaipėdos aklųjų ir silpnaregių bibliotekoje, Glaukomos klube. Savas man ir Klaipėdos universitetas, kuriame dirbu. Kai lankausi miesto gimnazijose, vesdama viešo kalbėjimo pamokas, iš arčiau pažįstu Klaipėdos jaunimą. Tai, kad mano pavardę vis įrašo į Metų klaipėdietės konkurso pretendenčių sąrašą, taip pat liudija, kad esu čia pastebėta, mano darbas vertinamas miesto žmonių", – kalbėjo V.Kochanskytė.

Gyvenimo kredo

"Dalykis meile ir sulauksi atsako, kuo dalijiesi, tas grįžta ir pačiam", – tikino V.Kochanskytė.

Apie Metų klaipėdietę

V.Kochanskytė labai džiaugiasi, kad laukdami pavasario uostamiesčio žmonės pagerbia puikias moteris.

"Geri žodžiai ir palaikymas mus suvienija. Kai esame bendruomenė, kiekvienas nori dar aktyviau veikti, atsilyginti už parodytą dėmesį, dalytis gerumu, kūryba, tuo, ką geriausiai mokame. Sveikinu organizatorius ir linkiu sėkmės, nes tai geras darbas miestui. O klaipėdiečius raginčiau pagalvoti, kurios moterys vertos bent jau būti įvardytos, iškeltos į viešumą už savo triūsą", – teigė V.Kochanskytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

štai

štai portretas
Graži moteris !

virginija

virginija portretas
Labai siltas ir malonus zmogus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių