Vadovauti Klaipėdos muzikiniam teatrui nesiveržia

Uostamiesčio muzikinio teatro vadovo konkursas didelio susidomėjimo nekelia. Kultūros ministerijoje ketvirtadienį iki pietų į šį postą buvo sulaukta vos vieno pretendento dokumentų. Dar viena kandidatė pareiškimą žadėjo pateikti iki darbo dienos pabaigos.

Susidomėjimas – nedidelis

Kai nebaigęs kadencijos iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktoriaus pareigų pasitraukė Jonas Sakalauskas, kuris nuo šiol vadovauja Nacionaliniam operos ir baleto teatrui, netrukus Kultūros ministerija paskelbė naują konkursą šioms pareigoms užimti.

Prognozuota, kad susidomėjimas teatro vadovo atranka gali būti nemažas.

Vis dėlto ketvirtadienį, paskutiniąją dokumentų pateikimo dieną, dokumentų buvo sulaukta tik iš vieno kandidato, veikiausiai vilniečio kompozitoriaus Antano Jasenkos, kuris kartu su kita kandidate Vytauto Didžiojo universiteto kamerinio orkestro direktore Rita Bieliauskaite (ji savo paraišką Kultūros ministerijai žadėjo pateikti iki darbo dienos pabaigos) praėjusią savaitę susitiko su Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojais.

Trūksta tvarkos?

Tąkart pretendentams buvo sudaryta galimybė susipažinti su teatro veiklą reglamentuojančiais dokumentais, taip pat pabendrauti su teatro kolektyvu.

Dienraščio kalbinta R.Bieliauskaitė tikino ruošianti dokumentus konkursui.

Beje, kandidatas turi pateikti penkerių metų perspektyvinės veiklos programą, kurioje turėtų būti išdėstytas teatro veiklos vertinimas ir veiklos vizija, o tai esą padaryti nėra paprasta, nes teatro rekonstrukcijos dokumentai pretendentams nebuvo prieinami.

"Koks bendras įspūdis po viešnagės Klaipėdos muzikiniame teatre? Man pasirodė, kad ten trūksta tvarkos. Darbuotojai neturi savo patalpų, didelė administracijos darbuotojų kaita. Manyčiau, kad kandidatų į direktoriaus postą nebus daug, nes būsimo vadovo laukia labai daug užduočių tuo teatro rekonstrukcijos periodu", – atviravo R.Bieliauskaitė.

Klaipėdiečiai nepretenduoja

Kiek realiai žmonių norėtų užimti Klaipėdos muzikinio teatro vadovo vietą, neaišku, nes yra galimybė pateikti dokumentus ir registruotu laišku, svarbu, kad išsiuntimo data sutaptų su nurodyta konkurso sąlygose.

Žinoma tiek, kad klaipėdiečiai į šį postą nepretenduoja. Vienas realesnių galimų kandidatų – Žvejų rūmų direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas tikino, jog Muzikinio teatro vadovu būti nenori.

"Kodėl nepretenduoju? Nes daug vargo, o per penkerius metus teatro nepastatysi, tik sveikatą padėsi. Beje, iš klaipėdiečių niekas ten nesiveržia. Buvęs direktorius Ramūnas Kaubrys man prasitarė, kad irgi nekandidatuos. Mes norime ramiai gyventi", – juokėsi A.J.Lenkauskas.

Po Velykų Kultūros ministerijos komisija atrinks tinkamiausią pretendentą į Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus vietą. Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaroma terminuotoji darbo sutartis penkeriems metams.

Nuo kovo 1 d. laikinai vadovo vairą perėmė direktoriaus pavaduotoja Jurgita Skiotytė-Norvaišienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių