Vagystė! O gal kerštas?

Jauno klaipėdiečio pranešimas apie piniginės vagystę tapo neįprastu ikiteisminiu tyrimu. Įtarimai krito ant ukrainiečių įmonės, renovuojančios daugiabutį gyvenamąjį namą, darbininkų. Užsieniečiai norėtų nusiplauti purviną dėmę, o su renovacija susiję lietuviai mano, jog incidentas tėra gyventojo kerštas.

Bedė pirštu į ukrainiečius

Birželio 15 d. policijai pranešta apie vagystę iš buto Baltijos prospekto 87-ajame name.

Pareiškėjas nurodė, kad dingo jo piniginė su 275 eurais, banko kortele, vairuotojo pažymėjimu bei asmens dokumentu.

Atskubėję įvykio fiksuoti pareigūnai apklausė nukentėjusįjį. Jaunas vyras paaiškino, kad jo piniginė gulėjo įprastoje vietoje, koridoriuje ant lentynos.

Tądien bute lankėsi nemažai žmonių, mat namas yra renovuojamas.

"Buvo atėję keli ukrainiečiai darbininkai, lietuvis darbų vadovas, namą administruojančios įmonės darbuotoja. Piniginės pasigedau, kai visi išėjo. Nežinau, kuris susigundė. Jeigu tai būtų mūsų vietinis vagis, veikiausiai pinigus būtų pasiėmęs, o tuščią piniginę su dokumentais išmetęs. Jie taip ir neatsirado iki šiol. Jų man labiausiai ir gaila", – kalbėjo nukentėjusysis.

Vyras įtarimus apie galimus kaltininkus išsakė ir policininkams.

Beje, jis pats kalbino bute buvusius darbininkus, plekšnojo per jų kišenes ir įsitikino, kad vyrai jo piniginės neturėjo.

Praėjusią savaitę policininkai apklausė bute tądien buvusius asmenis. Kiekvienas turėjo detaliai paaiškinti, ką veikė, ar matė piniginę, apibūdinti situaciją ir papasakoti apie savo įtarimus.

Sumos nesutapo?

Tarp apklaustųjų buvo ir įmonės "Mano būstas" renovacijos projekto vadovė Asta Kergaudienė. Moteris prisiminė, kad buto durys nebuvo užrakintos, viduje buvo šeimininkai – jaunas vyras ir moteris.

"Jokių asmeninių daiktų nemačiau. Mes iškart nuėjome į virtuvę aiškintis iškilusios problemos. Gyventojai iš aukščiau esančio buto žemyn besidriekiančius vamzdžius buvo aptaisę gipso kartono plokštėmis. Jų nebuvo matyti, tad, keičiant vamzdyną, iškilo problema. Buto šeimininkai konfliktavo su rangovais, nenorėjo leisti pjauti didesnės skylės, todėl pasikvietė mane. Gyventojas aiškino, kad kažkokiame kitame name, bene pas jo draugą, rangovai išpjovė mažutę skylutę ir darbus atliko. O čia pareikalavo pjauti kur kas didesnę skylę", – apie įsimintiną dieną pasakojo A.Kergaudienė.

Moteris prisiminė, jog tada, kai buvo pasiektas susitarimas, kad šeimininkai leis padidinti skylę sienoje, darbininkai ir statybos darbų vadovas išėjo, o šeimininkai liko kalbėtis su A.Kergaudiene.

Po to moteris išėjo, o netrukus sulaukė buto savininkės skambučio telefonu. Ji pranešė, kad iš buto dingo piniginė, ir paminėjo, kad joje buvo 300 eurų.

"Mane stebina tai, kad telefonu sakė ne tą sumą, kurią gyventojai nurodė policijai. Kiek žinau, pareiškime teigiama, kad pavogtoje piniginėje buvo 275 eurai", – prasitarė A.Kergaudienė.

Tikrintojai – vienas po kito

"Viskas prasidėjo nuo konflikto dėl pernelyg mažos skylės gipso kartono plokštėje. Darbininkai pabandė, bet jiems nepasisekė, nulūžo grąžtas ir jie paprašė padaryti didesnę skylę, kitaip negalėjo atlikti darbo. Tada buto šeimininkas neva pagrasino, bet labai nekonkrečiai. Aš nesuprantu lietuviškai, o jis vos vos supranta rusiškai. Policininkai apklausė mūsų žmones, jie paaiškino, kad piniginės nematė ir neėmė, – prisiminė prieš pusę mėnesio buvusius įvykius Kijeve registruotos įmonės "Budinvest – Kyiv" filialo vadovas Vladimiras Strižakas.

Nors darbininkai nebuvo pagauti su įkalčiais, įmonės vadovas norėjo išspręsti konfliktą ir pasiūlė pats savo pinigais atlyginti gyventojui patirtą žalą.

Tačiau jis norėjo gauti nukentėjusiojo raštelį, kad šis neturi įmonės darbuotojams jokių pretenzijų.

Abejoju, kad vogtų tokią sumą rizikuodami galimybe čia būti ir dirbti.

"Apie tai kalbėjau ne su pačiu gyventoju, o su policininku. Mano situacija kebli. Jei darbuotojai įtariami nusikaltimu, tai gal turiu samdyti apsaugą? Mūsų žmonės dirbo ir V.Berbomo gatvėje, ten gyventojai mums net palikdavo raktus. Neturėjome jokių nusiskundimų. Aš savo žmonėmis pasitikiu. Jie gerai uždirba, kiekvienas gauna ne mažiau kaip tūkstantį eurų, todėl abejoju, kad vogtų tokią sumą rizikuodami galimybe čia būti ir dirbti, – svarstė V.Strižakas. – Visu 100 procentų negalime garantuoti net už save. Būtų visiškai normalu, kad įsileisdami į namus svetimus žmones šeimininkai vertybių atvirai nepaliktų. Mano supratimu, visi prarasti dokumentai nesunkiai atkuriami", – kalbėjo V.Strižakas.

Statybos darbų vadovas Arūnas Rauba minėjo, kad tarp namą renovuojančių vyrų yra turinčių aukštąjį išsilavinimą, o vienas ilgą laiką dirbo tardytoju, tad jais visiškai pasitiki ir viešai mestus įtarimus vertina kaip norą atkeršyti už reikalavimą sugadinti aplink vamzdžius padarytą apdailą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Heras

Heras portretas
Kur ukrainietis ten vagystė teko įsitikinti ir ne vieną kartą,jie vagia ir turėdami svetimus pasus pradedant nuo saviškių ir baigiant lenkais lietuvių latvių pasus,jie apsvagia ir dingsta į kitą vietą su pavogtų kitų pasu

aha

aha portretas
Įdomiausia, kad ukrainiečiai, renovuojantys namus pigiau, uždirba 1000 eurų, o lietuviai, darbus atlikdami brangiau, gauna vos 600 eurų... Stebuklai.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tikrai netikiu vagyste, pagal antraštę sprendžiu, jog tai kerštas, o ne vagystė. Be to, kokio velnio pykti dėl skylių, jei patys gipsu aptvėrė vamzdžius, kai viasada turi būti priėjimas avarijos atveju. Baisu skaityti komentarus, kuriuose rašoma, kad ukrainiečiai vagys ir žudikai. Pažįstu ne vieną- dosnūs, draugiški, geresni už kai kuriuos lietuvius.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių