Vaiduokliuose ieškojo benamių

Kontrolieriai prieš didžiąsias metų šventes žvalgėsi apleistuose miesto pastatuose. Stebėta, ar juose nėra įsikūrusių benamių, kurie neretai sukelia gaisrus, ar užsandarintos visos statinių angos.

„Norime apvažiuoti visus apleistus pastatus prieš šventes, kad juose neįvyktų nelaimių“, – tikino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Taip pat stebėta, ar vaiduoklių savininkai įvykdė anksčiau surašytus reikalavimus. Patikrinime dalyvavo ne tik Viešosios tvarkos skyriaus, bet ir Statinių priežiūros poskyrio darbuotojai.

Kontrolieriai aplankė 14 nenaudojamų pastatų. V.Valys džiaugėsi, kad kai kuriuose jau pradėti statybos ar rekonstrukcijos darbai, iškuoptos teritorijos.

Tarp tokių – objektai, esantys Liepų gatvė 36A, Kretingos gatvė 58, Galinio Pylimo gatvė 3.

Pasidžiaugta ir nugriautais sandėliukais Liepojos bei Butkų Juzės gatvėse, kur nuolat rinkdavosi benamiai ir pritemdavo šiukšlių. Sandėliukai baigiami pašalinti ir Strėvos gatvėje.

„Nebėra pastato, nebelieka problemos“, – komentavo vedėjas.

Patikrinimo metu nustatyta ir pažeidimų. Kontrolieriai atkreipė dėmesį į šalia Klaipėdos universiteto esantį pastatą. Pastebėta, kad į jį gali pakliūti benamiai.

Užfiksuotas ir avarinės būklės sandėliukus adresu Ąžuolų gatvė 6. Pažeidimų rasta ir Joniškės gatvės 3-iajame name. Jo savininkams neseniai buvo surašytas reikalavimas susitvarkyti. Jo įgyvendinimo laikas dar nepraėjo. Pastebėta, kad išvirto dalis tvorų, kuriomis aptverta buvusios „Trinyčių“ gamyklos teritorija.

Priekaištų dėl tvoros kontrolieriai turėjo ir Skerdėjų gatvės 4 bei 6 pastatų savininkams. Akį čia rėžia iškastos duobės. V.Valys priminė, jog savininkai žadėjo tentais apdengti teritoriją, kad nesimatytų išraustų duobių, tačiau tai nebuvo atlikta.

„Džiaugiamės, kad yra teigiamų poslinkių, tačiau vienu patikrinimu nieko nepadarysi. Reikia sistemingai lankyti vietas, kur nustatyta pažeidimų. Situacija gali keistis kiekvieną dieną. Vieną užsandarina angas, o kitą kažkas viską išlaužo. Vėl važiuosime tikrinti“, – teigė vedėjas.

Kontrolieriai stebi apie 100 pastatų mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kiek ir kam tie "siaulieciai" sumokejo, kad virs 20 metu Klaipedos centre griuvesiu kruva stovi? Gal kas is auksciau nei Klaipedos savivaldybe pasidomes?!

Siaip

Siaip portretas
O isvarius bomzus is vienos vietos ir garsei parekavus jog mes dirbame situacija pasikeis? Bomzai tiesiog susiras kita vieta kur kazkuri laika dar gales prabuti... Ne is to galo pradedate, oi ne is to.... Pirmiausia deretu ziureti kodel jie bomzais patapo o ne kur jie gyvent bando.....

Nojui

Nojui portretas
Tai gal tu perpirk iš šiauliečių Baltijos kinoteatrą, ką? Ko tu čia zyzi, ko tu inkšti? Pats esi ką nors padaręs gero miestui?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių