Vaikams – prasmingas laisvalaikis pajūryje

Prasidėjusios vaikų vasaros atostogos, kai kuriems klaipėdiečiams kelia tikrą galvasopę. Neturintiems kur palikti savo atžalų tėvams dalią palengvins dienos stovyklų organizatoriai.

Kelsis į Šventąją

Klaipėdos samariečių bendrija 7–14 metų vaikams siūlo septynių dienų stovyklą Šventojoje "Vaikystės džiaugsmas". Užsiėmimai vyks birželį dviem pamainomis: 5–11 d. ir 12–18 d.

Stovyklautojai aktyviai leis laiką gryname ore, džiaugsis vandens pramogomis, susiras naujų draugų ir patirs nuotykių.

Klaipėdos samariečių bendrijos pirmininkė Vilija Toliušienė teigė, kad organizuojamais užsiėmimais siekiama ugdyti vaikų savarankiškumą, sveikos gyvensenos, sportiškumo ir socialinius įgūdžius.

"Numatomos veiklos prie jūros, sportinės rungtys, futbolo turnyras, muilo burbulų gamyba, piešimas. Na, o vakarais vyks diskotekos, filmų peržiūros, šokių maratonas ir įvairūs žaidimai. Su vaikais dirbs kompetentingi ir atsakingi vadovai, turėsime ir savanorių", – pasakojo V.Toliušienė.

Vaikai taip pat plaukios vandens dviračiais, pramogaus ant batuto ir mėgausis jūros teikiamais malonumais.

Pasak Klaipėdos samariečių bendrijos pirmininkės, stovyklos kaina – priimtina visiems tėveliams, kurie jau suskubo registruoti vaikus iš visos Lietuvos – ne tik Klaipėdos, bet ir Mažeikių, Kauno, Vilniaus.

"Jau dabar turime surinkę beveik visą antros pamainos grupę. Tačiau atsižvelgę į poreikį, jei viskas klostysis sėkmingai ir vaikams stovykla patiks, planuojame organizuoti dar vieną norinčiųjų pamainą rugpjūčio pabaigoje", – nurodė pašnekovė.

Pasiners į "Nuotykių vasarą"

Visą liepą mažuosius klaipėdiečius pramogauti ir pažinti naujus dalykus kvies vaikų laisvalaikio ir užimtumo centras "Pas Betę".

6–10 metų klaipėdiečiams skirta stovykla vyks penkias dienas ir turės keturias pamainas.

Vieną grupę gali sudaryti ne daugiau kaip 15 vaikų, kurie bus įtraukti į įvairias veiklas: nuo karstymosi medžiais iki saldžių ekskursijų ir meninių užsiėmimų.

"Stovykla orientuota į tuos tėvelius, kurie nori kokybės ir vertės. Kiekviena diena kruopščiai suplanuota: vaikučių laukia nuotaikingos išvykos, įdomi ir linksma kūrybinė veikla, eksperimentai. Programa sudaryta taip, kad mažieji kuo daugiau tyrinėtų, liestų, išgirstų, pamatytų, pažintų. Organizuodami užsiėmimus atsižvelgėme į tėvų ir vaikų norus", – pasakojo užimtumo centro „Pas Betę“ direktorė Jurgita Jakumienė.

Kaina prieinama visiems tėvams. Į 135 eurų sumą įskaičiuotas maitinimas tris kartus per dieną, vaiko užimtumas nuo 8 iki 18 val., kelionės transportu, priemonės meninei raiškai.

Broliams ir sesėms taikoma 10 proc. nuolaida. Taip pat papildoma nuolaida užsisakius stovyklą į dvi ir daugiau pamainų, kurių laikas: nuo liepos 3 iki 7 d., nuo 10 iki 14 d., nuo 17 iki 21 d. ir nuo 24 iki 28 d.

Mokysis eksperimentuoti

Užsiregistravę į "Nuotykių vasaros" stovyklą kiekvieną rytą laukiami Klaipėdos universiteto miestelyje adresu Herkaus Manto gatvė 84.

Paplepėję, pasisotinę ir atlikę mankštą vaikai vyks į numatytus užsiėmimus, o kiekvienos dienos antroje pusėje dirbdami grupėse atskleis savo kūrybines kompetencijas ir įgytas žinias pritaikys praktinėje veikloje.

"Mokysimės stebėti vieni kitus, reaguoti į nuotaikas, kurti darbinę atmosferą, valdyti savo emocijas, padėti kitiems. Samprotausime, diskutuosime, spręsime problemas, lavinsime kritinį mąstymą", – vardijo centro „Pas Betę“ direktorė.

Mažieji turės galimybę patenkinti savo smalsumą saugiai eksperimentuodami – grodami vandens sklidinomis taurėmis, maišydami nesumaišomas medžiagas ir pūsdami milžiniškus muilo burbulus.

Eksperimentams bus naudojamos tokios medžiagos, kaip vanduo, pienas, popierius, maistiniai dažai, actas, soda, aliejus, kruopos, ekologiškas muilas. Bandymų temos labai įvairios: dujos, energija, magnetas, plūduriavimas. Visi jie – nepavojingi.

Lankys beglobius gyvūnus

Pirmąją "Nuotykių vasaros" stovyklos dieną organizatoriai vaikams ketina parodyti kiek niūresnę gyvenimo pusę – beglobių gyvūnų namus "Linksmosios pėdutės". Vaikai patys galės dresiruoti šuniukus, mokysis atjautos ir meilės keturkojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių