„Vaikų linija“ plečia savanorių konsultantų komandą

  • Teksto dydis:

Šį rugsėjį emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ mini savo veiklos 20-metį. Per du dešimtmečius į daugiau nei milijoną vaikų skambučių ir tūkstančius laiškų atsiliepė daugiau nei 600 specialius mokymus baigusių savanorių konsultantų. Didindama pastaraisiais metais išaugusią savanorių konsultantų komandą, „Vaikų linija“ nuo šio rudens kviečia visus norinčius tapti savanoriais registruotis į atrankas ne tik Vilniuje ir Kaune, bet jau ir Klaipėdoje.

„Mūsų veikla paremta savanorišku darbu – kasmet sulaukiame vis daugiau įvairaus amžiaus ir profesijų žmonių, kurie nori skirti savo laiko ir jėgų tam, kad mums skambinantys ir rašantys vaikai pasijustų geriau. Per paskutinius penkerius metus mūsų savanoriais dažniau tampa 30-50 metų žmonės, kurie dirba, augina savo vaikus, bet kartu jaučia norą bei motyvaciją patys prisidėti prie visuomenės gerovės, – pastebi „Vaikų linijos“ vadovas dr.Robertas Povilaitis. – Džiaugiamės, kad atėję padėti vaikams, „Vaikų linijos“ savanoriai gauna naujų žinių ir bendravimo įgūdžių, kurie jiems praverčia ir asmeniniame ar profesiniame gyvenime. Todėl matome prasmę ir toliau plėsti „Vaikų linijos“ savanorių bendruomenę, kad kiekvienas vaikas sulauktų išklausymo ir palaikymo.“

Nuo šio rudens savanoriauti „Vaikų linijoje“ galima ne tik Vilniuje ir Kaune, bet taip pat ir Klaipėdoje. „Vaikų linijos“ savanoriais konsultantais gali tapti bet kokio amžiaus ar profesijos pilnamečiai žmonės, norintys ir galintys skirti maždaug 20 valandų per mėnesį „Vaikų linijos“ veiklai.

„Savanoriaudama „Vaikų linijoje“, suvokiau, kad svarbiausia – būti. Pakelti ragelį tada, kai vaikui labiausiai reikia palaikymo ir pabuvimo kartu. Ne patarti, ne smerkti, o tiesiog padėti išgyventi šią minutę“, – savanoriavimo patirtimi dalijasi dviejų vaikų mama Jolanta. „Kalbėdamas su vaikais, supranti, kad komforto zona, kurioje praleidi didžiausią laiko dalį, gali tave labai maloniai užliuliuoti. „Vaikų linija“ primena, kad gyvename labai skirtinguose pasauliuose ir empatijos niekada nebus per daug“, – teigė 50-metis „Vaikų linijos“ savanoris Žilvinas.

Norintys savanoriauti „Vaikų linijoje“, kviečiami registruotis į atrankas Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje čia: https://goo.gl/iSNCsh. Grupinėse atrankose, per kurias vertinama norinčių savanoriauti motyvacija bei galimybės konsultuoti vaikus, atrinkti savanoriai vėliau lanko maždaug 4 mėnesių trukmės mokymus. Juose savanoriai išmoksta aktyvaus klausymo, situacijos analizės ir sprendimų ieškojimo, jausmų tyrinėjimo, įsigilina į vaikams ir paaugliams kylančius sunkumus.

„Mokymai „Vaikų linijoje“ suteikė daug žinių apie tai, kaip bendrauti su vaiku, kaip padėti jam pačiam rasti sprendimus, apie vaiko mąstyseną, norą pažinti ir išbandyti ribas“, – teigia 34 metų „Vaikų linijos“ savanorė Rūta. „Atėjau į „Vaikų liniją“, norėdama savanoriauti, pagelbėti vienišiems vaikams, įprasminti savo laisvą laiką, įgyti psichologinių žinių – lūkesčiai išsipildė su kaupu. Svarbiausia, ko išmokau, tai išklausyti, išbūti, išgirsti, sureaguoti į įvairiausią vaiko nuotaiką ir jokiu būdu neskubėti patarti, įvertinti. Tai ypač padeda bendraujant su savo vaikais, taip pat ir kitose gyvenimo situacijose“, – pastebi 43 metų „Vaikų linijos“ savanorė Inga.

Praėjusiais metais „Vaikų linijos“ konsultantai atsiliepė į 154 395 vaikų ir paauglių skambučius, atsakė į 1348 laiškus internetu. Vis dėlto vaikų, norėjusių prisiskambinti ir pasikalbėti, buvo gerokai daugiau – „Vaikų linijos“ galimybės pernai leido atsiliepti į 1 iš 4 vaikų skambučių.

„Ryškiausiai pamenu pokalbį su paaugliu, kuris norėjo nusižudyti. Jaučiau, kad žmogus ieško pagalbos ir tuo metu tas pokalbis jam buvo labai svarbus. Po valandos kalbėjimosi su laiminga pabaiga ir pažadu paskambinti rytoj jaučiausi laimingiausia pasaulyje. Supratau, kad esu čia ne veltui ir kad pokalbis – viena stipriausių galių, gelbėjančių gyvybes“, – dalijosi 22-ejų „Vaikų linijos“ savanorė Viktorija.

„Vaikų linija“ kviečia prisijungti visus, norinčius padėti išklausyti ir palaikyti sunkumus išgyvenančius vaikus ir paauglius – kad kiekvienas nuo 11 iki 23 val. į „Vaikų liniją“ skambinantis vaikas galėtų išgirsti „Vaikų linija, klausau“.

„Vaikų linija“ – puiki galimybė realizuoti save ir prisidėti prie bendros visuotinės gerovės. Čia savanoriaudamas jaučiuosi, lyg sugerčiau įvairius skirtingus jausmus ir iš jų gaminčiau kažką naujo – teigiamo ir pozityvaus“, – prisipažino „Vaikų linijoje“ savanoriaujantis 34-erių metų architektas Andrius.


Šiame straipsnyje: Vaikų linija

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Puiki patrankų mėsa, į Donbasą juos.

jooo

jooo  portretas
Vaikų ir jų tėvų žudymo linija
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių