Vaikų teisių gynėjai – nežinioje

Skriaudžiamų vaikų teises privalantys užtikrinti tarnautojai pasijuto įvaryti į kampą. Sutikimus dėl pervedimo į kitą struktūrą pasirašę specialistai vis dar nežino, kur ir kaip jie dirbs.

Budi naktimis

O tai turi nutikti liepos 1-ąją, kai prasidės vaiko teisių apsaugos pertvarka šalyje. Ji numato, jog vaiko teisių apsaugos skyriai bus pavaldūs ne savivaldybėms, o centralizuotai įstaigai, specialistai turės budėti 24 valandas per parą.

"Džiugu girdėti, jog uostamiestyje visi šie naktiniai budėjimai vyksta, funkcijos yra užtikrinamos, paskirti 5–6 vadinamieji naktiniai budėtojai, tačiau, susitikus su Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistais, mane nustebino tai, jog žmonės yra palikti nežinioje. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ne tik kad nepasirūpina darbuotojų informavimu, bet šiems naktiniams budėjimams nėra skirta finansavimo. Panašu, kad apie pokyčius šioje srityje tik garsiai trimituojama", – stebėjosi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Į raštus neatsako

Naujasis pagalbos vaikui ir šeimai organizavimo modelis iš tiesų buvo plačiai pristatomas įvairių politikų ir pačios ministerijos, tačiau paaiškėjo, jog už naujų funkcijų vykdymą niekas nemokėjo.

"Aš tiesiai paklausiau, o tai kaip mes čia sukamės? Paaiškėjo, jog iš savų fondų, kuriuos, žinoma, teks grąžinti. Mane tai tikrai suglumino. Kita vertus, išgirdau, jog yra parinkti patikimi žmonės, kurie užsiima laikinąja globa, sprendžia kitas situacijas. Ir taip jau yra kurį laiką. O valdininkai, iš Vilniaus į Klaipėdą atvykę apsižiūrėti naujų patalpų, pasirodo, net neužsuka susitikti su darbuotojais. Žmonės turi daug klausimų", – tikino uostamiesčio meras.

Išgirdęs, jog į vaiko teisių gynėjų raštus Socialinės apsaugos ir darbo ministerija net neatsakinėja, V.Grubliauskas patikino, kad pats kreipsis į ministrą Liną Kukuraitį, prašydamas paaiškinimų dėl pertvarkos.

"Mane šokiravo, nes į du raštus atsakymų nebuvo. Mes privalome gerbti tuos žmones, kurie dirba šioje srityje", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Pertvarkai nepasirengta

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė tvirtino, jog praplėstas Vaiko teisių apsaugos skyrius finansuojamas iš vidinių savivaldybės resursų.

"Žmonės dirba nuo lapkričio mėnesio ir jiems algą privalome mokėti. Ministerija žada, kad atiduos, bet tikrai esame labai nepatenkinti. Du kartus prašėme ministerijos vykdyti įsipareigojimus. Iki liepos 1-osios liko trys mėnesiai. Naujai tarnybai reikės patalpų. Niekas nesikreipė dėl patalpų skyrimo. Juk privalėsime rengti tarybos sprendimą. Laikas eina, o niekas nieko nedaro. Visa pertvarka remta projektais, nes priimtų dokumentų vis dar nėra", – pastebėjo A.Daujotienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog

Tiesiog portretas
Ta Auryliene saugo savo sedimaja.nieko ji ten nedaranti.nesvarbu kad motina paskutine vadala.girtuoklė,mušanti vaiką juos nuomone vaikas visvien turi but su motina.kyšininke paskuitine.lai varosi iš to posto ateis nauju pažiurų žmogus bus ir kita tvarka.

Anonimas

Anonimas portretas
Supistoj lietuvoj VISKAS SUPISTA. Lauk liberastai-piderastai, komunistiniai KGBistiniai ir Soroso globalistiniai svolociai is Lietuvos. . Vienas procentas isgamu pisa 90 % lietuvos. 30 metu komunistinio jovalo cirkai. Vaikams bybys i subine, o piderams pedofilams milijonai. Tai taip DEMOKRATISKA

Ar moralu?

Ar moralu? portretas
Pirkti Sportinio, Sveiko miesto titulus, skirti pinigų krepšinio legionieriams, įvairiausiems pseudoprojektams, studijoms randa, kasmet ženkliai didinamos lėšos mero šeimos verslui- džiazui, tik va, dėl Vaikų teisių skyriaus finansavimui, reikia baksnoti, pirštais rodyti į ministeriją, į Kukuraitį.... O gal reikia leisti pailsėti pensininkei dešimtmečiais vadove dirbančiai poniai Audrai Daujotienei? Gal savo sočia algą su visokiais priedais jau palikti jauniems, rimtesnius mokslus baigusiems žmonėms, kurie galėtų vadovauti ponios"asmeniniam' departamentui savivaldybėje? Ar tos valdiškos, patogios kėdės yra iki gyvenimo pabaigos?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių