Vairuotojai įkliuvo veždami naminę degtinę

Savaitgalį pareigūnai nutvėrė du naminės degtinės tiekėjus. Ko gero į rajono centrus ar net į Klaipėdą gabenta degtinė iš jų atimta.

Sekmadienio popietę kelyje tarp Kretingos ir Salantų patruliavę policininkai atkreipė dėmesį į automobilį „Nissan“, kurio vairuotoja pamatė pareigūnus ir paskubėjo nusukti į šoninį keliuką.

Patruliai pavijo automobilį ir netrukus suprato, vairuotojos elgesio motyvus. Mašina buvo prikimšta talpų, pripildytų naminės degtinės. Pareigūnai suskaičiavo 53 įvairaus dydžio talpas, jose buvo bemaž 300 litrų gėralo.

Moteris pasakojo sutikusi padėti kaimynui, kuris neturėjęs galimybės pats išvežti iš savo sodybos krovinio.

Kartu važiavęs 33 metų Kulsodžio kaimo gyventojas Gintaras Š. prisipažino, kad tai jo degtinė. Vyras aiškino ją pagaminęs dar rudenį, per žiemą laikęs namuose, o dabar sumąstęs kam nors ją parduoti. Tiesa, pirkėjo vyras nenurodė.

Prieš keletą metų Gintaras Š. už naminės degtinės gaminimą buvo nubaustas bauda, tačiau pinigų nemokėjo ir skirtą bausmę pakeitė į administracinį areštą.

Šį kartą jam gresia iki 5 metų nelaisvės. Vyras uždarytas į areštinę.

Kretingos policijos komisariato kieme laikomas ir kaimynės automobilis. Jeigu teismas nuspręs, kad juo buvo vykdomas nusikaltimas, mašina gali būti konfiskuota.

Panaši situacija sekmadienio rytą atsitiko ir Skuode. Čia policininkai sustabdė iš sodybos J.Chodkevičiaus gatvės išvažiuojantį automobilį „Volkswagen Golf“, kurį vairavo 43 metų Vaidas D. Automobilyje aptiktos dvi talpos po 20 litrų neminės degtinės kvapo skysčio.


Šiame straipsnyje: naminė degtinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

tikriausiai

tikriausiai portretas
mentai dabar sves?

Teisingumas

Teisingumas portretas
Už žmogaus nužudymą - aname straipsnyje - žudikai gavo 4,5 metų, už naminės degtinės gabenimą laisvės atėmimas iki 5 metų... Juokinga, jei nebūtų graudu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių