Vairuotojai įsiutę: kelininkai išarė Šiaurės prospektą

Uostamiesčio vairuotojai maždaug savaitę priversti važinėti kelininkų išskaptuotu Šiaurės prospektu. Už aplaidumą savivaldybė rangovams skyrė baudą.

Uostamiesčio vairuotojai maždaug savaitę priversti važinėti kelininkų išskaptuotu Šiaurės prospektu. Už aplaidumą savivaldybė rangovams skyrė baudą.

Nubaudė simboliškai?

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, jog situacija Šiaurės prospekte žinoma.

"Darbuotojai domėjosi, kodėl paliktos išskaptuotos ertmės. Jie aiškino, kad sugedo asfaltbetonio maišyklė. Dėl to kelias dienas negalėjo dirbti. Aišku, mes ekspertų nesiuntėme ir netikrinome, ar tikrai sugedo įrenginys. Tačiau vairuotojai dėl to nekalti", – komentavo vadovas.

Anot L.Dūdos, šiaurinės miesto dalies gatves lopančiai įmonei "Lemminkainen Lietuva" už paliktas ertmes bus skirta 500 litų bauda.

"Traktuojame tai kaip avarinių duobių nesuremontavimą. Tik šiuo atveju jas rangovas padarė pats. Pagal sutartį avarines duobes įmonė turi sutvarkyti per 24 val. 500 litų jiems bus išskaičiuoti iš mėnesio pabaigoje pateiktos sąskaitos už darbus", – tvirtino direktorius.

Niekaip nepavyksta susitarti

L.Dūdos teigimu, gatvėse paliekamos ertmės yra amžina problema. Apie tai ne kartą yra kalbėta su rangovais – prašyta, kad būtų padaroma tiek ertmių, kiek bus užtaisyta per dieną.

Anksčiau yra buvę atvejų, kai kelininkų išskobtos duobės būdavo paliktos ir savaitgaliams.

"Čia amžina problema. Kelininkai visiškai atsipalaidavę. Niekaip nepavyksta susitarti. Tai chroniška jų liga. Aišku, jei buvo pastatyti ženklai, įspėjantys apie remonto darbus, tai lieka pusė kaltės", – dėstė direktorius.

Įmonės "Lemminkainen Lietuva" Vakarų regiono direktorius Algirdas Alūzas aiškino, kad išskobtos ertmės laiku neužtaisytos dėl dviejų priežasčių – lietaus ir sugedusios technikos.

"Ruošėmės tvarkyti duobes pagal savivaldybės planą. Išskobėme duobes ir prasidėjo lietingas oras. Negalėjome asfaltuoti. Pati savivaldybė neleistų remontuoti duobių tokiomis sąlygomis arba jas išbrauktų iš padarytų darbų sąrašo", – dėstė direktorius.

Skuba suremontuoti ertmes

Pasak A.Alūzo, asfaltbetonio maišyklė sugedo netikėtai. Tai buvo rimtas gedimas, bet jis buvo neilgai trukus pašalintas, nes vietoje turėta atsarginių dalių.

"Įrenginys buvo suremontuotas šiandien per pietus. Iš karto išvažiavome remontuoti duobių. Šiandien joms užtaisyti bus sunaudota 14 tonų asfalto. Rytoj ketiname panaudoti dvigubą kiekį.

Jei nespėtume užtaisyti duobių per rytdieną, tada darbus baigsime šeštadienį iki pietų", – vakar žadėjo direktorius.

Paklaustas, ar negalima gatvėse išskobti tiek duobių, kiek būtų galima suremontuoti per dieną, pašnekovas atsakė: "Yra tam tikra metodika ir skaičiavimai. Jei taip elgtumės, neuždirbtume jokių pinigų. Dirba dvi komandos – viena ruošia dangą remontui, kita asfaltuoja. Viską reikia daryti tvarkingai".

A.Alūzo nuomone, su gatvių remontu šiemet įmonė susitvarkė gerai – išskobtų duobių būdavo paliekama minimaliai.

"Maišyklės šiemet sugedo pirmąkart. Atsiprašome eismo dalyvių už nepatogumus. Tačiau išfrezuotų vietų buvo paliekama minimaliai. Kartais taip nutikdavo ir dėl švenčių, kurių Klaipėdoje vasarą nestinga. Tada stengdavomės neiti į pagrindines gatves, o dirbdavome šalutinėse. Gal ir likdavo viena kita duobė. Taip nutikdavo ir dėl oro sąlygų, kurios nuo mūsų nepriklauso", – aiškino direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Aš irgi nesuprantu. Išrausia ir nieko nebedaro.

nnn

nnn portretas
Kaune irgi problemos su Šiaurės prospektu ... Jau ruduo ant nosies, o dar vis duobėtas ir remontuojamas ... Jį ten ne lopyti, o kapitališkai reontuoti reikia ... Ir lai meras neverkia, kad nėra pinigų.

pixelmator

pixelmator portretas
nieko naujo :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių