Vairuotojai nustebę: Kretingos gatvėje – ženklinimo painiava

Uostamiesčio Kretingos gatvėje vairuotojai pastebėjo atnaujintas gatvės žymėjimo linijas. Trijose tos pačios gatvės vietose jos apstulbino vairuojančiuosius.

Naujos ir ryškios linijos prieštaravo kelio ženklams, kurie nurodė eismą tiesiai ir į dešinę.

O dviejose vietose posūkis į dešinę buvo pažymėtas dar ir raudonais stulpeliais, tačiau linija baigėsi ties šaligatviu, tad pasukus nuvažiuojama į niekur.

Žinia apie tokį keistą gatvių žymėjimą netruko pasklisti virtualioje erdvėje, vairuotojai dalijosi užfiksuotais vaizdais ir svarstė, kas ir kodėl taip nesuprantamai pasielgė.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciūtė patikino, kad jokios klaidos čia nėra. Tiesiog dėl blogo oro vėluojantys darbai iki galo nebuvo suderinti tarpusavyje.

Naujos linijos žymi tas vietas, kur bus leidžiama palikti automobilius, lietus sutrukdė iki galo teisingai sužymėti numatytas stovėjimo vietas.

 

 

Iki pirmadienio nespėta pašalinti kelio ženklų, kurie klaidino važiuojančiuosius.

Pirmadienį darbininkai juos jau nuėmė. Jeigu nelis, iki savaitės galo galima tikėtis, kad Kretingos gatvės pokyčių nebereikės šifruoti ar bandyti nuspėti. Jie taps aiškūs ir suprantami, nes bus nubraižytos visos numatytos horizontaliojo ženklinimo linijos.

Panašiai klaipėdiečiai juokavo ir pokštavo, kai gatves imtasi ženklinti pietinėje miesto pusėje. Vairuotojai kelias dienas nesuprato, kokių ženklų paisyti, o kuriuos ignoruoti.

Tačiau galiausiai, kai gatvės buvo subraižytos taip, kaip numatyta, viskas tapo suprantama ir aišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Šiaip Draudžiama kirsti ištisinę kelio linija

Javol

Javol portretas
"Svonderizmui" ner ribu, ...Ar bent kas,bent ka nors,ismano,gal bent domejosi apie eisima mieste,apie keliu-gatviu statyba-tiesima-remonta,gatviu pralaiduma,posukiu radiusus ...Bet juk tai musu pinigai taskomi svonderizmui,kiek tas gali testis? P.S Pvz.k.statybos pradziamokslyje parasyta,kokio aukscio statomi bardurai,kiek bardurai turi buti aukstesni uz augalini sluoksni,kad lietus nenestu purvo i gatves,negadintu lietaus nuoteku sistemu,ir t.tTurime Higienos centra,apmokame jiems-joms ,kad jos dirbu savo darba.Ka matome,purvinas dulkinas gatves,dulkes,o juk tai ligos,ligu uzkratas.Kur gatviu valymo monitoringas,ar pravaziavusi,per vasara pora kart "valymo masina" nuvalo,ar tik imituoja valyma?

to RK

to RK portretas
niekas neverkia. jei nesupranti apie eisma nekomentuok.patylek
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių