Vairuotojai vengia mokėti rinkliavą pajūryje

Vairuotojai pamiršta susimokėti rinkliavą už automobilių stovėjimą pajūrio aikštelėse. Kontrolieriams pažeidėjai dažniausiai aiškina manę, kad mokestis renkamas ne nuo gegužės, o nuo birželio 1 dienos.

Pirmąją rinkliavos rinkimo dieną, kuri buvo laisvadienis, buvo surinkta nemažai pinigų už automobilių stovėjimą. Darbo dienomis prie jūros traukia kur kas mažiau klaipėdiečių.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, kad netrūksta ir vairuotojų, kurie nesumoka rinkliavos.

Dažniausiai kontrolieriams jie aiškina, kad galvojo, jog rinkliava pajūryje renkama nuo vasaros.

„Stovos skaitikliai įrengti, ženklai apie mokamas aikšteles taip pat. Informacija buvo skelbiama ir žiniasklaidoje. Jos tikrai netrūko“, – tvirtino vadovas.

G.Neniškis spėjo, kad gal žmonės prisiminė senus laikus, kai aikštelėse dirbo jaunuoliai ir prižiūrėdavo, kaip mokama rinkliava.

Tada vairuotojai, pamatę, kad nėra darbuotojo, taip pat bandydavo išsisukti nuo mokesčio. Dabar žmonės aikštelėse dirbs ir reguliuos srautus tik karštomis vasaros dienomis.

G.Neniškis pasakojo, kad kol kas pajūryje minimaliai kontroliuojama, ar klaipėdiečiai susimoka rinkliavą už automobilių stovėjimą, bet pažeidimų nustatoma daug. Ateityje kontrolė griežtės.

„Žmonės nemėgsta mokėti mokesčių. Kai paklausi, kodėl to nepadarė, atsiranda įvairių priežasčių“, – teigė direktorius.

Faktai

Klaipėdoje už automobilių stovėjimą pajūryje reikia mokėti kiekvieną dieną nuo 10 iki 20 val.

Pusantros valandos kainuoja 1 litą.

Rinkliava renkama šešiose aikštelėse: Pirmojoje Melnragėje prie molo ir prieš buvusią seniūniją, Antrojoje Melnragėje, Neįgaliųjų pliaže, Giruliuose prieš kalną ir prie stovyklos „Pasaka“.

Rinkliava už automobilių stovėjimą pajūryje Klaipėdoje renkama nuo gegužės 1 iki rugsėjo 30 dienos.

Nuo gegužės 1 dienos rinkliava už automobilių stovėjimą renkama ir Neringoje. Ji renkama nuo 7 iki 21 val. Tai daroma iki rugsėjo 30 dienos.

Palangoje rinkliava už automobilių stovėjimą renkama nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 dienos visą parą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
atvykau sestadieni prie senojo turgaus ir pastebejau, kaip moteris imete i parkomata pinigus ir pasieme kvita . Kiek man zinoma uz stovejima reikia moketi tik darbo dienomis. Kyla klausimas, kodel parkomatai neisjungiami, nes siuo atveju rinkliava daroma neteisetai

praeivis

praeivis portretas
teisingas pastebejimas pirmo komentatoriaus..teko matyti kai atvaziavusi seima i Klp apie 17val. susimokejo centre uz 3val..

Upiu Valdovas

Upiu Valdovas portretas
Kalbant apie parkomatus ir apie tai, kad jie neissijungia savaitgaliais bei naktimis (po mokejimo valandu). Tai manau reiktu visgi pamineti, jog tam tikromis situacijomis tai yra naudinga. Tarkim isplaukiama zvejoti ganetinai anksti - taciau galima susimoketi uz parkavima iki to laiko, kada planuojama grizti. Kitas pavyzdys butu toks, kad savaitgalio metu turint sveciu ir jiems uzsilikus ir tarkime pirmadieni, jus neprivalote begti is anksto ryto moketi uz automobiliu stovejimo rinkliava, jus tiesiog galite sekmadieni susimoketi ir mokestis bus nukeltas i pirmadienio ryta nuo 8:00. Manau informacijos apie rinkliavos rinkimo valandas yra pakankamai tiesiog reikia netingeti paskaityti. O tai, kad jie veikia - galima ir isnaudoti praktiskai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių