Vairuotojams Tiltų gatvė bus atvira iki balandžio

Nuo kovo 1 dienos Tiltų gatve vėl turėjo būti uždraustas lengvųjų automobilių eismas. Tačiau paskutinę minutę apsispręsta mašinoms leisti ja važinėtis dar mėnesį.

Nors automobilių eismas Tiltų gatve turėjo būti uždraustas nuo antradienio, pirmadienį po pietų įmonės „Sankryža“ darbuotojai sustatė jį draudžiančius ženklus.

Vairuotojai, nepaisydami pastarųjų, toliau važiavo gatve. Už tokį elgesį jiems grėsė nuobaudos.

Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Alvydas Katkauskas pabrėžė, jog automobilių vairuotojai privalo vadovautis kelio ženklais, o ne savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

„Jei stovi kelio ženklas, jo reikia paisyti. Tokie yra reikalavimais. Eismo taisyklės viską pasako. Blogai, kad eismą draudžiantys ženklai sustatyti anksčiau nei pagal savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą draudžiamas eismas“, – aiškino pareigūnas.

Tačiau po kiek laiko lengvųjų automobilių eismą Tiltų gatve draudžiantys ženklai buvo nukabinti.

Įmonės „Sankryža“ direktorius Antanas Garjonas aiškino, jog ženklai iš anksto buvo sustatyti, nes norėta, kad vairuotojai priprastų. Tačiau, anot jo, sulaukus skambučio iš policijos, jie buvo išmontuoti.

„Jei niekas nepasikeis, ženklus įrengsime po vidurnakčio“, – tvirtino vadovas.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, paskutinę minutę nuspręsta, kad Tiltų gatve lengvieji automobiliai galės važinėti dar mėnesį – iki balandžio 1 dienos.

Taip nuspręsta, atsižvelgiant į Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos gautą raštą. Jame nurodoma, kad, leidus eismą, Tiltų gatve pas juos šiek tiek padaugėjo klientų.

„Kadangi dviratininkų srautai dar nedideli, nusprendėme eismo nedrausti dar mėnesį. Balandį, kai atšils orai, jį teks uždaryti. Bus neįmanoma, nes ženkliai padaugės dviratininkų“, – aiškino L.Dūda.

Bus svarstoma galimybė, kad Tiltų gatve lengviesiems automobiliams būtų leidžiama važiuoti kiekvieno žiemos sezono metu: „Pavasarį apžiūrėsime tilto būklę – ar intensyvus eismas jam nepakenkė. Gal eismas žiemos sezono metu ir bus atidarytas. Tai spręs miesto taryba“, – komentavo L.Dūda.

A.Katkausko nuomone, Tiltų gatvę reikėtų palikti atidarytą. Ji padeda pasiskirstyti mašinų srautams. Atidarius Tiltų gatvę, sumažėjo ir eismo įvykių Pilies gatvėje.

„Tiltų gatvė turi būti atidaryta“, – pabrėžė pareigūnas.


Šiame straipsnyje: Tiltų gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

niznaika

niznaika portretas
taip klp tris pagrindines gatves ir visi jomis nepasidalina tai dar ir sita uzdarit atkarpa sugalvojo...)))) tai tiesiok linksma darosi, jai kam trugdo garsas, lai isideda gerus langus nesiskundes,,, turim senamiesti tai ir dziaukimes pro ji netik praeidami bet ir pravaziodami ......Aciu....

tomas

tomas portretas
Palikite ta eisma tiltu gatve, bent nuo 6 ryto iki 23val vakaro darbo dienomis

senis

senis portretas
Protingas sprendimas. Gal čia naujųjų rinkimų įtaka. Geras ženklas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių