Vairuotojus baus be pasigailėjimo

Neleistinoje vietoje sustoję ir taip eismui kliudantys vairuotojai bus baudžiami be pasigailėjimo. Nuo sankcijų neapsaugos ir įjungti automobilio avariniai signalai.

Pranešimų gaunama mažiau

Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco kabinete vyko pasitarimas dėl gatvėse ir kiemuose ilgą laiką paliktų nenaudojamų automobilių.

Pasak vicemero, tokių didelių problemų, kaip prieš trejetą metų, nebėra. Tada apie stovinčius nenaudojamus automobilius, kurie tik užima vietas, pranešimų būdavo labai daug – po kelis šimtus.

A.Šulcas atkreipė dėmesį, kad trūkdavo ir teisinių įrankių drausminant tokių transporto priemonių savininkus.

"Šiandien tokie atvejai yra labai reti. Visada, kai apie nenaudojamus automobilius praneša gyventojai arba juos užfiksuoja kontrolieriai, savininkas nustatomas. Geruoju ar bloguoju problema išsprendžiama. Nenaudojami automobiliai patraukiami", – tvirtino vicemeras.

Tačiau, anot A.Šulco, kartais žmogus praneša apie nenaudojamą mašiną, tačiau jokių požymių nėra – padangos nenuleistos, ratai sveiki.

"Gal žmogus kažkur išvykęs ir mašina stovi ilgą laiką. Jei ši tvarkinga, palikta leistinoje vietoje, mokama rinkliava už stovėjimą, jei tai mokamoji zona, skirti sankcijų negalima", – teigė vicemeras.

Dekoruoti gali, kaip nori

Diskutuota ir apie viešose vietose paliktus automobilius, ant kurių yra reklaminių užrašų. A.Šulco teigimu, tokių taip pat nėra daug, bet jie labai pastebimi.

Kažką reklamuojančios transporto priemonės erzina gyventojus, šie kreipiasi į savivaldybę, domisi galimybėmis, ar nebūtų įmanoma jų patraukti.

A.Šulcas aiškino, kad reklamą reguliuoja aplinkos ir ūkio ministrų įsakymai, kiti teisės aktai. Pagal pastaruosius automobilį dekoruoti ar apipiešti gali, kaip nori.

Reklaminiais užrašais papuošti automobiliai gali važinėti, stovėti visur, kur nedraudžia Kelių eismo taisyklės, išskyrus atvejus, kai prie mašinos sumontuojama speciali reklaminė įranga.

Jei paisoma taisyklių, tokiam automobiliui stovėti negali uždrausti nei Dievas, nei caras, nei galiūnas.

"Jei paisoma taisyklių, tokiam automobiliui stovėti negali uždrausti nei Dievas, nei caras, nei galiūnas", – pabrėžė vicemeras.

Kaip ir su paprastais automobiliais, kontrolieriai reklaminius prašo patraukti ne tik, kai pažeidžia taisykles, bet taip pat, jei šie ilgą laiką stovi ir yra apgadinti.

Reklamai naudojami ne tik automobiliai, bet ir kitos transporto priemonės. Liepojos gatvėje ant vejos stovi traktorius.

Erzina kitus vairuotojus

Pasitarimo metu atkreiptas dėmesys ir į dar vieną problemą – vairuotojus, kurie, įjungdami mašinos avarinius signalus, stabteli važiuojamojoje dalyje.

"Sustoja ir nueina nusipirkti cigarečių, laikraščio ar kavos. Taip elgiasi ir kurjeriai, prekių tiekėjai. Žmones tokios situacijos ypač erzina piko metu", – teigė vicemeras.

Pasak A.Šulco, artimiausiu metu bus imamasi griežtų priemonių, drausminant tokius vairuotojus. Labai dažnos tokios situacijos Manto, Naujojo Sodo gatvėje.

"Tai elementarus chamizmas. Pasigailėjimo tokiems pažeidėjams nebus, kaip ir tiems, kurie mašinas statys neįgaliesiems skirtose vietose, nors neturi tokios teisės", – pabrėžė vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Sultsas

To Sultsas portretas
Mielieji, ne draudimais reikia apeiti problemas, o ismintingais sprendimais! Tai uzima daugiau laiko, taciau efektas ilgaamzis ir ko gero naudingas visiems.

Autosupirkimas 860840344

Autosupirkimas 860840344 portretas
Kreipkites mes jum padesime

A+L

A+L portretas
Ar raštiškai bled...atsiprašant reikia pasiskųsti, kad būtų į tai atsižvelgta!!!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių