Vairuotojus gelbsti „Stop“ juosta

Ryški "Stop" juosta, kuria apsukti betoniniai stulpeliai prie Jurgiui Zauerveinui skirto paminklo Liepų gatvėje, padėjo atkreipti transporto priemonių savininkų dėmesį. Taip pažymėjus kliūtis, nebuvo suniokotas nė vienas automobilis.

Bent tokių skundų kol kas nesulaukė uostamiesčio savivaldybė. Anksčiau tokio pobūdžio pranešimai buvo gana dažni. Ypač žiemą, kai statinius paslėpdavo sniegas.

Pasitaikė atvejis, kai automobilis taip pakibo ant stulpelio, kad teko kviesti kraną, kad nukeltų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad paskutinis skundas dėl važiuojamojoje dalyje įrengtų betoninių stulpelių buvo gautas prieš juos apsukant "Stop" juosta.

"Vairuotojas buvo ne vietinis. Jis važiavo atbuline eiga, nepamatė stulpelio, atsitrenkė ir suniokojo automobilį. Registruojame tokius atvejus. Pateiksime statistiką, kai vėl svarstysime šį klausimą", – sakė direktorius.

Saugaus eismo komisija prieš pusantro mėnesio po daugiau nei metus trukusių diskusijų buvo pritarusi siūlymui pašalinti betoninius stulpelius nuo važiuojamosios dalies.

Tačiau jos sprendimas buvo tik patariamojo pobūdžio. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė nurodė gauti skulptūros autoriaus sutikimą pašalinti stulpelius.

Paklausimas buvo išsiųstas. Nors praėjo maždaug mėnuo, atsakymo savivaldybė negavo.

"Dar laukiame. Jei iš autoriaus atsakymo nesulauksime, rinksimės dar kartą ir spręsime, ką daryti toliau", – komentavo direktorė.

Paminklas J.Zauerveinui atminti pastatytas prieš daugiau nei trejus metus. Jo iniciatoriai pabrėžė, kad stulpeliai reikalingi pastarajam apsaugoti. Teigta, kad tai vienintelis apsaugos būdas.

Paminklo iniciatoriams ne kartą teko remontuoti stulpelius, nes įvažiavę vairuotojai juos išjudindavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių