Vairuotojus uostamiestyje drausmina kliūtys

Gėlių klombos, aukštesnis bortelis padėjo pakeisti vairuotojų įpročius – jie nebeturi galimybių palikti automobilių ant šaligatvio. Manoma, kad tokios priemonės padėtų drausminti vairuotojus ir daugiabučių namų kiemuose.


 

Gėlių klombos, aukštesnis bortelis padėjo pakeisti vairuotojų įpročius – jie nebeturi galimybių palikti automobilių ant šaligatvio. Manoma, kad tokios priemonės padėtų drausminti vairuotojus ir daugiabučių namų kiemuose.

Prie Taikos prospekto 8 namo, kuriame įsikūrusi batų parduotuvė, ant šaligatvio vairuotojai nuolat palikdavo savo automobilius. Negelbėdavo net stovėti draudžiantys ženklai.

Transporto priemonės apgadino šaligatvio plyteles, dėl paliktų mašinų skųsdavosi ir praeiti negalintys pėstieji.

Prieš du mėnesius, siekiant "nukelti" mašinas nuo šaligatvio, buvo pastatytos gėlių klombos. Taip pat įrengtas aukštesnis šaligatvio bortelis. Tuo pasirūpino sklypo savininkai. Buvo pastatyti sustoti draudžiantys ženklai, nubrėžta geltona linija.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad pastačius kliūtis automobiliai ant minėto šaligatvio nebepaliekami.

"Kiek teko stebėti, nė karto nematėme. Vairuotojus drausmina kliūtys. Negauname ir skundų dėl šios vietos, nors anksčiau nespėdavome tikrinti", – komentavo V.Valys.

Tokios priemonės padėtų ir daugiabučių namų kiemuose. Pasak vedėjo, gyventojai nuolat skundžiasi, kad juose automobiliai paliekami ant šaligatvių.

"Gyventojai teisinasi, kad taip elgiasi, nes neturi kur dėti mašinų. Aikštelės mažos. Tačiau vis tiek palikti automobilių ant šaligatvių negalima. Kelių eismo taisyklių reikia laikytis", – tvirtino vedėjas.

V.Valys pasakojo, kad Kauno gatvės daugiabučių namų kiemuose, kur siauri pravažiavimai, leidžiama gyventojams mašinas palikti ant šaligatvių. Pastatomi tai leidžiantys ženklai.

"Taip jie išsprendė stovėjimo vietų trūkumą. Diskutavome su bendrijų pirmininkais, ar tai būtų įmanoma įgyvendinti Klaipėdoje. Šie atkreipė dėmesį, kad kai kur šaligatvių borteliai labai aukšti ir mašinai būtų sudėtinga ant jų užvažiuoti, kai kurių būklė labai prasta", – komentavo vedėjas.

Be to, anot V.Valio, tam gali nepritarti ir dalis gyventojų, o sutikimas šiuo atveju – būtinas.

Viešosios tvarkos skyrius taip pat sulaukia nusiskundimų dėl automobilių, paliktų ant dviračių-pėsčiųjų takų, vejų, žaidimų aikštelių. Pastarąsias gyventojai taip pat gina darydami įvairias kliūtis – dažniausiai pastato stulpelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos viešosios tvarkos skyrius vadovaudamiesi LR ATPK 124' str.4 d. labai operatyviai užfiksuoja pažeidimus, surašo protokolus, išsiunčia juos asmens oficialiai deklaruotos gyvenamosios vietos adresu - t.y. operatyviai ir energingai dirba administracinį- biurokratinį darbą. Bet AUTOMOBILIŲ PARKAVIMO DAUGIABUČIŲ NAMŲ KIEMUOSE PROBLEMA - lieka toje pačioje vietoje, t.y.- ji nesprendžiama. Nuo išrašytų baudų kiekio ir dydžio dar neatsirado nei vienos papildomos, teisėtai įrengtos automobilio parkavimo vietos. Įspūdis toks, kad pagrindinis tikslas yra bausti, o ne spręsti problemą, kuri, nūdienos situacija daugiabučių kiemuose, gali būti išspręsta ūkiško protingumo principu - sutręšusių medžių, neprižiūrimų gyvatvorių, visiškai nefunkcionalių žaliųjų plotų sąskaita.GĖDA miesto valdžiai.

to protingi pamastymai

to protingi pamastymai portretas
pilna vietos tikrai yra aplinkui kur statyti, nemeluok , tik yra zmoniu kurie su masina ir i parduotuves vidu ivaaziuotu jei galetu

Protingi pamastymai

Protingi pamastymai portretas
Tai gal irenkite daugiau stovejimu vietu prie daugiabuciu ir visi bus laimingi? Jeigu butu tu stovejimo vietu, niekas nestatytu ant saligatviu. O tai dabar visiems israsys baudas ir vistiek zmones toliau statys, nes nera kur daugiau. O je reikia statytis uz kilometro, tai kam ta masina is vis reikalinga...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių