Vaisiai iš Ispanijos virto lietuviškais

Uostamiestyje pastaruoju metu veikė nelegalūs prekeiviai. Uždarytas neįteisintas turgelis, kuris veikė senamiestyje. Inspektoriai patikrino ir internetu maisto produktus siūlančius įsigyti pardavėjus. Vieno vyro parduodami vaisiai iš Ispanijos sodų virto lietuviškais.

Sekė skelbimus internete

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nustatė septynias nelegaliai veikusias įmones. Pastarosios neturėjo maisto tvarkymo veiklą įteisinančių pažymėjimų.

Inspektoriai sustabdė šių bendrovių veiklą. Du pažeidėjai išaiškinti, gavus informaciją iš vartotojų, vienas – pagal policijos pareigūnų pranešimą.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža teigė, kad neplaninis patikrinimas surengtas internete patikrinus skelbimus apie mieste vykdomą prekybą maisto produktais, tarp kurių – konditerijos gaminiai, daržovės, konservai.

Inspektoriai nuvyko į turgelį, veikusį senamiestyje, Kepėjų g.

Internete buvo skelbiama, kad jis pirkėjų laukia ketvirtadieniais tris valandas kavinės teritorijoje.

Pasak A.Baužos, šis turgelis veikė nelegaliai – buvo neįteisintas.

Turgelis buvo uždarytas

Patikrinus čia prekiavusius asmenis, taip pat nustatyta nemažai kitų pažeidimų.

Viena ūkininkė prekiavo sufasuotomis, nuplautomis žolinėmis daržovėmis, prieskoniais, konservuotais pagardais iš daržovių su mėsa, vaisiais ir uogomis.

Kai kurie produktai pagaminti neturinčiose teisės tai daryti įmonėse.

Produktai buvo paženklinti ne pagal teisės aktų reikalavimus, etikečių apskritai nebuvo.

Tame pačiame turgelyje nustatytas ir nelegalus prekeivis pieno, mėsos gaminiais, konservais, duona. Buvo nurodyta, kad produktai pagaminti jo ūkyje, esančiame Plungės rajone.

Tačiau A.Bauža patikino, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viešai skelbiamose informacinėse sistemose tokiu pavadinimu maisto produktų gamybos patalpos nepatvirtintos.

Atkreiptas dėmesys, kad gaminiai buvo be privalomų ženklinimo rekvizitų. Pardavėjas negalėjo pateikti ir prekių įsigijimo dokumentų.

Informacija apie šį prekeivį perduota Plungės valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

Inspektoriai uždarė neįteisintą turgelį. Uždrausta ir nelegalių prekeivių veikla.

Kioske čirškino beliašus

Kitą patikrinimą tarnyba surengė turgavietėje, esančioje Tilžės gatvėje. Į inspektorių akiratį pakliuvo jos teritorijoje esantis kioskas, kuriame gaminami beliašai su įvairiais įdarais, kibinai ir jais prekiaujama.

Nustatyta, kad patalpos įrengtos netinkamai šiai veiklai. Kioske nebuvo šalto ir karšto tekančio vandens, netinkama sienų, grindų, stalų danga. Neveikė ir šaldytuvas, nes statinyje neprijungta elektra.

Pardavėjai negalėjo pateikti nei žaliavų, nei produkcijos įsigijimo dokumentų,

Įmonė taip pat neturėjo maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo.

Tikrintojams grasino susidorojimu

Inspektoriai sureagavo ir į vartotojų pranešimą dėl prekybos braškėmis, jų nuomone, netinkamoje vietoje. Uogos buvo pardavinėjamos prie kelio, esančio šalia prekybos centro BIG.

Vartotojas atkreipė dėmesį, kad čia labai dideli transporto srautai.

Atlikus patikrinimą, paaiškėjo, kad įmonė braškėmis prekiavo nelegaliai. Ji neturėjo ne tik Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, bet ir savivaldybės leidimo.

"Prekeivė darbo vietoje nepateikė braškių įsigijimo dokumentų, higienos įgūdžių mokymo kurso pažymėjimo. Parduodama produkcija buvo neatsekama, nes pakuotės neženklintos. Nepateikta informacija apie pakuotoją ir siuntėją, kilmės šalį, kokybės klasę", – pažeidimus vardijo viršininkas.

Pasak A.Baužos, patikrinimo metu pardavėja iškvietė įmonės, kurios braškėmis prekiavo, atstovą.

Šis neprisistatė ir naudojo psichologinį smurtą. Grasino – užsiminė apie susidorojimą, elgėsi konfliktiškai.

Dar nespėjus baigti patikrinimo, prekybininkai staiga susirinko laikinus prekybos įrenginius su braškėmis ir pasišalino. Jie nepasirašė patikrinimo akto.

Bendrovės direktorius buvo iškviestas į tarnybą. Jam įteiktas sprendimas dėl prekybinės veiklos ir braškių uždraudimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ispaniški vaisiai tai kainavo lb brangiai. Draugai pirko apelsinų, sakė labai saldūs, bet pasirodo, kad galėjo rasti ir parduotuvėje :)

Vika

Vika portretas
Kuriems galams mums cia taip smulkiai aprasomi iv. pazeidimai? Niekam cia neidomu,o idomu tai,kaip gali atsidaryti kioskas,kuris prekiauja beliasais,o pasirodo visiskai neturi tam leidimo? Kodel jokia tarnyba nepasidomejo is karto,ar veikla tam kioske teiseta? Neaisku,kiek laiko ten buvo vykdoma tokia prekyba ir kiek zmoniu valge nezinia ka. Argi kiosko atsiradimas galimas nei is sio nei is to? Kaip tai imanoma?. Dar kai kokia bobute prekiauja prie parduotuves savo uzaugintomis darzovemis,suprasti galima. Siandien ji parduos,o ryt gal jau ir nebeateis,nes nebetures ka parduoti,o kioskas juk nevaiksto? Tai cia musu islaikomos tarnybos sitaip "dirba"? Gal laikas joms pritaikyti sankcijas uz savo pareigu neatlikima? Kaip nusibodo ta amzina betvarke!

Klapedietis

Klapedietis portretas
Šaunuoliai, taip dažniau tikrinkit ir ypač tuos prekevius per fb kur "tiesiai iš Ispanijos ūkių veža" nes žmones apgaudinėja akivaizdžiai ir lengvatikiai tiki....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių