Vaiteliai virs Vasiukais?

Dieną naktį degančios modernios apšvietimo lempos, užmojis šiukšlių konteinerių saugai statyti vaizdo kameras, sodininkų labui triūsianti visa teisininkų komanda ir gera alga galintis pasigirti pirmininkas. Visa tai Vaitelių soduose sukėlė protestų bangą, nors pati bendrijos valdžia ir tikina plušanti, kad gyvenimas soduose pasikeistų neatpažįstamai.


 

Dieną naktį degančios modernios apšvietimo lempos, užmojis šiukšlių konteinerių saugai statyti vaizdo kameras, sodininkų labui triūsianti visa teisininkų komanda ir gera alga galintis pasigirti pirmininkas. Visa tai Vaitelių soduose sukėlė protestų bangą, nors pati bendrijos valdžia ir tikina plušanti, kad gyvenimas soduose pasikeistų neatpažįstamai.

Modernizacija kelia baimę

Tačiau patys sodų bendrijos gyventojai nenori pokyčių ir baiminasi, kad vargana jų buitis tik dar labiau apkars su kiekviena modernizacija.

"Aš negyvenu šiuose soduose, tik sklypą turiu, nesikišu į tarp gyventojų kylančias intrigas, tačiau galiu pasakyti, kad negeri dalykai šiuose soduose vyksta. Esu ūkiškas žmogus ir mane stebina sprendimas per visą žiemą apšvietimui deginti elektros energiją prie autobusų stotelių, kai joks autobusas į Vaitelius net nevažiuoja", – dienraščiui nuomonę išsakė klaipėdietis Vincas.

Vyras retoriškai klausė: kam naudinga tamsiuoju periodu bergždžiai plieskianti šviesa, jei už suvartotą energiją turi mokėti visi sodų bendrijos nariai?

"Autobusai į Vaitelius nustoja važinėti lapkritį, tačiau stotelės apšviečiamos iki pat pavasario, kai pasirodo vėl pirmieji maršrutiniai autobusai. O kiek tai kainuoja žmonėms?" – pastebėjo gyventojas.

Pavadino caru

Pyktį kelia ir dar viena idėja – užmojis prie atliekų konteinerių įrengti vaizdo kameras.

Sodininkų ausis pasiekė žinia, kad jų įrengimas bendrijai atsieitų apie 20 tūkst. eurų, į šią sumą neįskaičiavus eksploatacijos išlaidų.

"Tam, kad į konteinerius nebūtų metamos visos atliekos, pirmininkas gąsdino pastatysiantis kameras. Mūsų sąskaita", – piktinosi sodų gyventojai.

Žmonės labiausiai pyko, esą Naujųjų Vasiukų vardo verti užmojai nederinami su pačiais gyventojais, iš kurių kišenės tokie projektai ir bus finansuojami.

"Jis vienas sau vadovauja, o mūsų sutikimo jam nereikia. Nors valdyba turi būti sudaryta iš penkių narių, tačiau dabar yra tik du. Nusižengiama sodininkų įstatams. Taip pat negauname jokių ataskaitų apie tai, kur švaistomi mūsų pinigai. Negana to, jis atleido ir buhalterę. Tikras caras, kitaip nepavadinsi", – susierzinimo neslėpė Algirdas Glinskis.

Ginčai virto atviru priešiškumu

Aistras paaštrino neseniai vykęs pakartotinis sodininkų bendrijos susirinkimas. Kadangi pirmasis buvo paskelbtas neįvykusiu, teko organizuoti antrą kartą. Tačiau ir jo rezultatais sodininkai teigė likę nepatenkinti.

"Susirinkimų metu nebuvo paisoma mūsų nuomonės, o tik pradėjus kalbėti išjungiami mikrofonai. Buvome apiberti įvairiais kaltinimais, keiksmais, daugiau to toleruoti negalime. Soduose dedasi neskaidrūs dalykai, todėl norime perrinkti valdžią", – piktinosi "Vaitelių" gyventoja Zita.

Sodininkai piktinosi, esą bendrijos pirmininkas susirinkime nepatvirtino finansinės ataskaitos.

Kita Vaitelių gyventoja Liuda Gergelienė piktinosi, kad kituose sodų bendrijose mokami mažesni nario mokesčiai nei Vaiteliuose.

"Kiti sodai mokėdavo po 30–40 litų per metus. Mums mokestis pakilo iki 100 litų, skaičiuojant senąja valiuta. Mūsų nuomonė čia absoliučiai niekam nereikalinga. Gal šių žmonių sąskaita norima sau gerovę pasidaryti?" – piktinosi bendrijos narė.

Nervina pirmininko alga

Gyventojai teigė, kad dvejus metus nebuvo jokio patikrinimo, tačiau visus pribloškė tai, kad nuo metų pradžios bendrijos pirmininkui mokamas kone dvigubai didesnis atlyginimas, nors jo darbą sodininkai ne kartą kritikavo viešai.

"Ponas pasikėlė sau atlyginimą. Dirbdamas puse etato jis dabar gaus šitokius pinigus, tačiau jo darbas – kas savaitę pabūti kelias valandas bendrijos būstinėje. Kur tai matyta?" – neslėpė susierzinimo A.Glinskis.

Taip pat gyventojai pasakojo išgirdę apie ketinimus soduose tiesti kanalizacijos vamzdžius. Kas ketina pakloti šimtatūkstantinių investicijų vertas komunikacijas, sodininkai dorai net nežino.

Kiek tai kainuos kiekvienam sodo sklypo savininkui, taip pat kol kas skendi migloje. Tačiau tai, kad kažkieno iniciatyva vyksta gyventojų parašų rinkimas, sodininkai tvirtino vienbalsiu.

"Atneša pasirašyti sutartis su sutikimu tiesti vamzdžius, o po pusės metų jau antstoliai iš namų kels. Pažiūrėkite į šiuos žmonės, juk jiems ir taip sunku, o dar jų sąskaita nori kelius bei kanalizacijos vamzdžius tiesti. Juk tai absurdas. Paskui per mėnesį kelis šimtus gaunantiems žmonėms reikės milijonines paskolas atidavinėti", – nerimavo sodininkai.

Gyventojai aiškino protestuosiantys, jei bus mėginta geriamo vandens ir nuotekų sistemą įrenginėti už privačias sodininkų lėšas.

Pluša daug advokatų

Anot A.Glinskio, Vaitelių buhalterijos interesams teismuose atstovauja įmonė "Consultum Bonum". Šiai įmonei tenka už paslaugas mokėti nemažus pinigus iš bendrijos sąskaitos.

"O jie juk į teismus paduoda pačius bendrijos gyventojus. Išeitų – mokame už bylinėjimąsi su pačiais mumis", – pyko gyventojai.

Praėjusiais metais šiai įmonei už teisines paslaugas buvo sumokėta 38 tūkst. litų. Tačiau bendrija esą sudariusi sutartis teisinių paslaugų teikimui su dar trimis advokatų kontoromis.

"Tokia valdiška sistema – gauni sąskaitą, apmokėk ir tylėk. Visi, kurie bando prieš jį pakelti balsą, seniai teismuose. Dabar jau ir mano eilė atėjo. Valdo su dviem moterimis, kurių viena – net ne sodų bendrijos narė", – įtarimus žėrė sodininkas Algirdas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu nu

nu nu portretas
gal prie tos tipo "geros spaudos" pridėti dar ir kitokių nuotraukų, kurios atspindi ir šiukšlynus/?? šalia tipo gražių konteinerių?/o gal reikėtų nuotraukas nusiųsti žurnalistams ir paprašyti antraštės "rask 5 skirtumus" :):)

Vienas iš patikliųjų

Vienas iš patikliųjų portretas
Manau , kad tik silpnaregiai , neprotaujantys ir nenorintys matyti , bei mąstyti nemato teigiamų pokyčių mūsų soduose ... Paskaitykit ir kitą spaudą : http://gargzdai.lt/vaiteliu-sodininku-saskaitos-uz-siuksles-nebepasiekia/

sodininkė

sodininkė portretas
Nu taip svarbiausia,kad sodų bendrijoje gyvena visa valdyba (su pirmininku priešaky),ir nieko tokio,kad jų vykdoma veikla matoma tik čia gyvenantiems ir žinoma daugiau jiems patogi.šviestuvai juk visus metus šviečia dėl gyvenančių, ir nieko tokio,kad visi už tai mokės..juk tiek nedaug :).ir nieko tokio,kad už tą komfortą moka kaip sodininkai ne tik ten gyvenantys, bet dauguma sodininkų iš miesto..:) juk nedaug..ir kameras į taisys konteineriais, irgi ne dėl ten gyvenančių, o dėl sodininkų puse metų būnant jiems mieste..ir nieko tokio,kad gatvės sužymėtos gyvenantiems, o tie kurie sodininkai- tik stulpai be gatvių pavadinimo kas čia tokio,juk jie vaiteliuose negyvena, bet įnašus moka :) ir nieko tokio sau alga pasikelti kai dirbi ne visada būstinėje, nes dantuką paskauda ar šiaip kas nutinka ir tai tipo ne pravaikšta. .Noriu dirbu, noriu ne. :)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių