„Vakarų laivų gamykla“ baigia modernizuoti žemsiurbę „Goliath“

Bendrovė „Vakarų laivų gamykla“ (VLG) baigia modernizuoti olandų kompanijos „Van Oord“ žemsiurbę „Goliath“ bei dar dviejų žemsiurbių standartinius remonto darbus. Iš viso per pastaruosius tris mėnesius Vakarų laivų gamykloje bus suremontuoti penki olandų bendrovės laivai.

Uostų gilinimo darbams skirtą žemsiurbę „Goliath“ į Klaipėdos uostą atplukdė unikalios konstrukcijos laivas „Rolldock sun“. Didžiausių pasaulyje gilinimo ekskavatorių kategorijai priskirtai, 2008-ais metais pastatytai žemsiurbei „Goliath“ bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ dukterinė kompanija bendrovė „Vakarų laivų remontas“ atliko modernizaciją, kurios metu buvo praplatintas ir prailgintas laivo korpusas.

VLG įmonių grupei darbas su aukšto lygio kompanija „Van Oord“ leido pakelti savo darbų atlikimo kokybę ir darbų saugos reikalavimų išpildymą į aukštesnį lygį. Pasak bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ generalinio direktoriaus Arnoldo Šileikos, dirbant su šia kompanija nebuvo jokių uždelsimų dėl detalių tiekimo, visos problemos buvo sprendžiamos itin operatyviai ir profesionaliai be to olandų pasiruošimas remontui buvo idealus.

„Van Oord“ kompanijos atstovai yra patenkinti Vakarų laivų gamykla įmonių grupės darbų kokybe, terminų išlaikymu, darbų atlikimo operatyvumu. Žinoma buvo ir trūkumų, tai itin aukšti keliami reikalavimai darbų saugai ir gamybinei kultūrai, sudėtinga inžinerinė technika, specifinė įranga. Dirbant kartu su „Van Oord“ visos šios kliūtys buvo pašalintos tam, kad ir ateityje būtų galima bendradarbiauti su šia itin stiprų vardą Europoje turinčia kompanija.

66,85 metrų ilgio žemsiurbėje „Goliath“ buvo sumontuota apie 250 tonų plieninių konstrukcijų, suremontuotos atramines konstrukcijas bei jų viduje esančios hidraulinės sistemos, pakeista dalis vamzdynų sistemų, suremontuotas ekskavatorius, atlikti dažymo darbai. Atliekant „Van Oord“ kompanijos remonto ir modernizacijos darbus buvo pajungtos visos VLG įmonių grupės.

Šiuo metu jau baigiami dar dviejų olandų kompanijos „Van Oord“ uostų gilinimo darbams skirtų baržų „Jan Blanken“ ir „Jan Leeghwater“ standartiniai remonto darbai. Planuojama, kad šie du laivai ir modernizuota žemsiurbė „Goliath“ liks Klaipėdos uoste ir atliks čia gilinimo darbus.

„Vakarų laivų gamyklos” įmonių grupę vienija 23 skirtingų specializacijų kompanijos. Kontrolinį 95,78 proc. bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ akcijų paketą valdo Estijos koncernas „BLRT Grupp“. Įmonių grupėje dirba apie 1850 žmonių.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeditis

Klaipeditis portretas
Saunu, kad Olandai tvarkosi technika Vakaru laivu gamykloje, saunu, kad patenkinti atliktais darbais, saunu, kad pinigai uz atliktus darbus sumokami Lietuvoje, tik labai didele uzuojauta VanOrdui dirbant klaipedos uoste, bendraujant su nieko neismanaciu uosto vadovu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių