Vakarų Lietuvą užlies moliūgų jūra

  • Teksto dydis:

Rudenišką tamsą ir darganą artimiausiomis dienomis praskaidrins šviečiantys moliūgai-žibintai. Gyventojų laukia įspūdingos šventės, atnešiančios nepakartojamų įspūdžių.

Itin didelio populiarumo sulaukianti Švėkšnos moliūgų-žibintų akcija "Mes už šviesą" šiais metais pakvies jau šeštąjį kartą.

Šįsyk šventė, kuri vyks Švėkšnos miestelio parke, tęsis dvi dienas – penktadienį ir šeštadienį. Parkas skendės muzikos, šviesų ir lazerių jūroje, bus galima paskanauti įvairių gardėsių ir įsigyti suvenyrų.

Penktadienį ryte Tradicinių amatų centro kiemelyje (Liepų a. 25A) duris jau atvėrė kūrybinės dirbtuvės, kur norintieji gali atsinešti savo neišskaptuotą moliūgą. Dirbtuvės veiks šeštadienį. Fiestos metu bus renkamas įspūdingiausias moliūgas-žibintas.

Nuo Švėkšnos bandys neatsilikti ir Gargždai. Penktadienį nuo 18 val. Gargždų miesto bendruomenė gyventojus kviečia susiburti dar vienai Žibintų šventei. Tikimasi, kad šiais metais oras bus palankus, tad šiltomis ugnelėmis vėl bus galima papuošti Klaipėdos gatvę.

"Padovanokime sau ir kitiems nuostabių akimirkų, praskaidrinkime rudens darganą ir tamsą. Kviečiame gaminti žibintus iš įvairių medžiagų: moliūgų, kitų daržovių, stiklinius ar skardinius, pastatomus ar pakabinamus. Jais kartu papuošime Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjos ruožą nuo J.Janonio gatvės iki blyninės", – ragino Žibintų šventės organizatoriai.

Moliūgai nušvies ir Klaipėdą. Spalio 31 d., antradienį, 19 val. gyventojai kviečiami į Dienovidžio skverą.

Šventės kūrėju taps kiekvienas, atsinešęs išskaptuotą moliūgą iš savo sodo, o galbūt parsiridentą iš turgaus arba parduotuvės.

Rudeninės gėrybės, virsiančios jaukiais žibintais, pasklis po Dienovidžio skverą, o sutemus jų mirganti šviesa vilios čia ilgiau užsibūti, susitikti draugus, kaimynus ir šiltu bendravimu išsklaidyti rudenišką melancholiją.

Akcentuojama, moliūgų bus tiek, kiek kiekvienas prisidės ir atneš papuošti skverą. Vyks ir gražiausių moliūgų konkursas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saule

Saule portretas
Sviesos sviente kodel ne, ir istorija grazi kazkadaise Dzekas apgavo velnia kad jo siela nepateks į pragarą bet siela nepateko ir i roju tai ir dega moliugos kaip zybintai rodami kelia jam

skaitytoja

skaitytoja portretas
labai gražu butų klaipėdoje moliūgų šventė jono kalnelyje jai su koncertais tai neblogiau nei švėkšnoje

ezys

ezys portretas
>>>Edoxos. prie savo komentaro neuzmirskite prirasyti, kad tai ka jus parasete uzfiksuota legendose ir krikscioniu vienuoliu rastuose ;) Pasiskaitykite, ka jie apie lietuvius rase, kol dar buvome pagonys :) Nors tuo paciu Biblijoje rasoma kaip musu Dievas iszude VISUS Egipto pirmagimius ir cia tai jau viskas OK, ar ne? ;) Jus dar apsaukite moteris, kurios zvake moliuge uzdega, raganomis ir grizkite prie garbingos krikscioniskos tradicijos - moteru deginimo ant lauzo :) Ir siaip, tik labai siauro mastymo zmogus sviesos svente Sveksnoje pavadintu Haloveenu, mieli kritikai, gal pries pildami purva bent apsilankykite, nes zalio supratimo neturite apie ka snekat ;)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių