Vakarų Lietuvoje gyvenantys rusai pasirinko V.Putiną

Dauguma Klaipėdoje gyvenančių Rusijos Federacijos piliečių balsavo už Vladimirą Putiną. Rinkimuose panoro dalyvauti ir kojų neturintys senoliai ir 18-mečiai.

Klaipėdoje balsus už pasirinktą kandidatą į Rusijos prezidentus atidavė ir Tauragės, Šilutės bei Palangos rinkėjai. Šiauliuose balsavo iš Mažeikių atvykę Rusijos piliečiai. Vieną rinkimų apygardą sudarantys šie miestai sulaukė apie 1400 norinčiųjų balsuoti.

Rinkimų komisijos pirmininkas Vladimiras Novikovas teigė, kad darbą baigė tik apie trečią nakties.

Už Vladimirą Putiną savo balsus atidavė apie tūkstantis rinkėjų, už Rusijos komunistų lyderį Genadijų Ziuganovą – apie 150 balsavusiųjų, už nepriklausomą kandidatą Michailą Prochorovą – apie 100 žmonių, už Rusijos Liberaldemokratų partijos lyderį Vladimirą Žirinovskį – 50 rinkėjų, partijos „Teisingoji Rusija“ kandidatas Sergejus Mironovas sulaukė 18-kos rinkėjų palaikymo.

Gerokai po vidurnakčio Klaipėdą pasiekė žinia iš Maskvos, kad rinkimų rezultatų protokolas teisingas, visi duomenys atitinka centinės rinkimų komisijos duomenis.

Vyriausi rinkėjai, atėję balsuoti buvo gerokai perkopę 80-metį. Tiesa, du panorę balsuoti namuose rinkėjai atvykusiems su balsadėže komisijos nariams durų neatidarė.

Šį kartą rinkimuose dalyvavo 10 neseniai pilnametystės sulaukusių jaunuolių. Jiems atminimui apie pirmąjį balsavimą įteiktos grožinės bei pažintinės literatūros knygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

be komentaru

be komentaru portretas
savi savus isrinko,o pas mus jau nebus ka rinkti...pirmi pabegom is rusu,pirmi ir atgal gysime.

as

as portretas
Rusijoje - nieko naujo. Pabuvo kegebistas Putinas 2 kadencijas prezidentu. Pabugo keisti konstitucija del saves tai pabuvo premjeru o dabar vel prezidentas? Atejo kaip Breznevas - visiems laikams. Toje salyje kitaip ir nebus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių