Vakarų Lietuvos regione prasidės kariuomenės pratybos

Nuo pirmadienio Klaipėdos, Telšių ir Tauragės apskrityse prasidės Lietuvos kariuomenės pratybos, kurios truks pustrečios savaitės.

Kariškių teigimu, pratybos neturėtų sutrikdyti įprastinės vietinių gyventojų veiklos.

Pasak Lietuvos kariuomenės atstovų, nuo pirmadienio, rugsėjo 17-osios, iki spalio 4 d. vyks karinės pratybos, kuriose dalyvaus Lietuvos ir sąjungininkų kariai, taip pat atstovai iš įvairių Lietuvos Respublikos institucijų ir organizacijų.

Mokymai vyks Klaipėdos, Telšių ir Tauragės apskrityse. Mokymų metu vykdomų taktinių užduočių metu bus naudojamos mokomosios imitacijos priemonės ir ginklai.

Kapitonas Gintautas Ciunis patikslino, kad tai bus įprastos pratybos ir gyventojų veiklos sutrikdyti neturėtų.

„Jau nėra naujiena, kad kariai treniruojasi miestuose. Stengiamės iš miškų išeiti, nes realybė tokia, kad dabar visi veiksmai vyksta apgyvendintose vietovėse. Todėl gyventojams reikėtų reaguoti ramiai. Juolab miestuose kariuomenės judėjimas bus minimalus, nekalbame apie sunkiąją techniką, šarvuočiai čia nevažinės. Mes tik įspėjame gyventojus, kad tokie mokymai vyks, kad jie neišsigąstų“, – teigė kariuomenės atstovas.

Mokymai vyks ir uosto teritorijoje, kur bus naudojama lengvoji technika ir lengvasis vandens transportas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventoja

Gyventoja portretas
Informacijos apie vykdomas pratybas praktiškai nebuvo. Ir kaip jums tokia situacija kai penktadienio naktį 00.00 val, kai žmonės auginantys vaikus miega, pradeda šaudyti automatai ir sprogimai girdisi? Nelabai smagu nuo tokių garsų pabusti ir nesuprasti kas čia vyksta..

to Valia

to Valia portretas
..Lietuvos žmonės palaiko ir palaikys savo kariuomenę visada...Turbut Taip.."Lietuvos žmonės palaiko savo kariuomene.." kaip buvo-kovo 23 d. 1939 m.???

Vytautui L.

Vytautui L. portretas
Vytautai, Jūs visiškai TIKRAS PILIETIS.... Tikriausia ir pažymą turite ? :)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių