Valdininkai siūlo pamaitinti eilėje laukiančius vežėjus

Tarptautinėje jūrų perkėloje nusidriekusi kelių kilometrų vilkikų eilė privertė sunerimti miesto valdininkus. Ilgiau nei savaitę laukiantiems Rusijos vairuotojams Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas pasiūlė atvežti karštos sriubos.


 

Tarptautinėje jūrų perkėloje nusidriekusi kelių kilometrų vilkikų eilė privertė sunerimti miesto valdininkus. Ilgiau nei savaitę laukiantiems Rusijos vairuotojams Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas pasiūlė atvežti karštos sriubos.

Vilkikų eilės Kairių gatvėje susidarė Rusijai ir Lenkijai niekaip nesusitariant dėl dvišalių leidimų. Tuomet šimtai Rusijos vairuotojų, vežančių krovinius į Vakarų Europos šalis, pasuko į Baltijos uostus.

Apie pustrečio kilometro ilgio autotransporto virtinė nusidriekė nuo perkėlos iki Malkų įlankos.

Rusai priversti laukti tikintis, kad artimiausiu metu eilė ims judėti sparčiau.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas patikino, kad vairuotojus pasiekė visa reikiama sanitarinė įranga.

"Pirmadienį, tik atsiradus problemai, iškart buvo atgabenta 10 tualetų, kurie išdėlioti taip, kad 2,5 km ilgio eilėje būtų patogu juos pasiekti, taip pat pastatėme praustuves, papildomų šiukšliadėžių", – sakė A.Drungilas.

Mero pavaduotojo Artūro Šulco žodžiais, situacija stabili ir yra valdoma.

"Svarbu užtikrinti žmonėms normalias sanitarines sąlygas ir maitinimą. Ar laukiantieji turi, kur nusipirkti valgyti? Gal jiems reikia karštos sriubos ar sumuštinį atvežti? Parodytume supratingumą. Taip pat būtina panaikinti kelio ženklus "Stovėti draudžiama", nes nelabai gražiai atrodo, kai nėra kur stovėti, o ženklai tai draudžia daryti" – svarstė vicemeras.

Vaidas Klumbys, "DFDS Seaways" komunikacijos ir viešųjų ryšių vadovas Baltijos regionui teigė, kad bendrovė ruošiasi paleisti didesnį keltą Vokietijos kryptimi.

"Tam, kad nesusidarytų eilės ir nekiltų socialinių problemų, labai rimtai svarstome galimybę laikinai sukeisti keltus – didesnį laivą iš Švedijos linijos perkelti į Vokietijos liniją, o mažesnį – iš Vokietijos į Švedijos liniją ir tokiu būdu pakoreguoti plaukimo laiką. Tuomet turėtume ne šešis, o septynis išplaukimus per savaitę", – aiškino pašnekovas.

Jei taip įvyktų, atsirastų galimybė paimti 150 vilkikų daugiau ir sutaupyti visą savaitę.

Tikimasi, kad vasario 15 d. Lenkija su Rusija susitars teigiamai ir problemos neliks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda

klaipeda portretas
manau zmones ir susimoketu uz paslaugas,jai tik jie butu suteikti,verslininkai kur jus,au,jug ir apsipraust norisi ir karsto maisto

ir dar

ir dar portretas
Iš tiesų , vakar ir man Šulco kalba nepatiko. Tai buvo labai suprantamas posakis: Sotus -alkano neužjaučia. Kam jeigu ne valdininkams ir reikėtų tuo pasirūpinti.

dar

dar portretas
Nesvarbu, kaip ir kas kokioje spaudoje mūsų pagalbos veiksmus komentuos. Juk daroma ne dėl spaudos, o dėl žmogiškumo...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių