Valdininkių reikalavimai – ir didesnės algos, ir vanduo

Socialinės paramos skyriaus specialistės surašė ilgą reikalavimų sąrašą, kurį įteikė ir savivaldybės administracijos vadovams, ir miesto politikams. Jame – ir prašymas didinti atlyginimus, mokėti priemokas, ir pageidavimas gauti geriamojo vandens.

Į politikus Socialinės paramos skyriaus darbuotojos, dirbančios pagal darbo sutartis, kreipėsi todėl, kad esą iš savivaldybės administracijos vadovų nesulaukia jokio atsakymo. Todėl jos ir paprašė miesto tarybos narių, kad šie patarpininkautų ir padėtų pagerinti darbo sąlygas.

Prašyme, kurį pasirašė 27 darbuotojos, dėstoma, jog Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ne kartą ragino savivaldybes socialiniams darbuotojams didinti atlyginimus. Esą tam net buvo skirta lėšų, tik jos darbuotojų taip ir nepasiekė.

„Mūsų darbas nevertinamas, o jis ypač atsakingas ir sunkus. Kiekvieną dieną aptarnaujame labiausiai pažeidžiamų asmenų grupes. Bendraujant su pareiškėjais neretai susidaro emociškai įtemptos, keliančios pavojų sveikatai ir saugumui situacijos. Iki 2009 metų rugsėjo bazinė mūsų alga siekė 128 litus, o tada ji buvo sumažinta iki 122 litų. Tiek laiko ir gauname sumažintą atlyginimą, kuris atskaičiuos mokesčius per mėnesį siekia apie 1250 litų“, - dėstė darbuotojos.

Jos prašo padidinti darbo užmokestį, skirti priedus už aukštą kvalifikaciją, svarbių ir sudėtingų užduočių vykdymą, 100 proc. atlyginimo dydžio priemokas už kolegių, kai jos serga, pavadavimą ir 50 proc. algos dydžio priemokas už atostogaujančių darbuotojų pavadavimą.

Socialinės paramos skyriaus vyriausiosios specialistės taip pat norėtų, kad joms už gerą darbą, švenčių progomis, išeinant į pensiją, jubiliejų progomis būtų skiriamos vienkartinės piniginės išmokos.

„Kalakutų ir žąsų tikrai nedovanosime, bet darbuotojų atlyginimai tikrai yra juokingi. Keista, kad Vilniuje tokie pat specialistai uždirba gerokai daugiau“, - stebėjosi Socialinių reikalų komiteto narė Audronė Balnionienė.

Politikai nutarė kreiptis į savivaldybės administraciją, kad valdininkai pateiktų informaciją, kodėl Socialinės paramos skyriaus darbuotojoms nedidinami atlyginimai, ar tikrai darbo užmokesčiui skirti pinigai buvo grąžinti į valstybės biudžetą.

„Tokių priemokų ir priedų, kokių prašo Socialinės paramos skyriaus vyriausiosios specialistės savivaldybėje niekas negauna. Nemanau, kad vienai darbuotojų kategorijai galima taikyti išimtį“, - teigė Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Darbuotojos taip pat pageidauja, kad jos būtų aprūpintos geriamuoju vandeniu, apsaugos priemonėmis. Moterys norėtų, kad darbo kabinetuose būtų įrengti oro valymo filtrai ir vėdinimo įrenginiai priėmimo salėje, patalpos valomos ir dezinfekuojamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ania

ania portretas
manau ne tik jos vienos socialini darba dirba, ir tikrai ne paciomis blogiausiomis ir pavojingiausiomis salygomis...

joris

joris portretas
Lai pašalpas sau išsirūpina. O šiaip ne per sunkiausiai ir dirba nemanau kad persidirba

teka

teka portretas
SAUNUOLES, KAD PALIETE TA TEMA APIE SPECIALISTU DARBA, manau ne tik Socialinės paramos skyriaus specialistės, bet ir kitose valstybinese imonese specialistu darbas yra mazai apmokamas, nors darbo kruviai dideli ir valdininkui tai nemotai, nei ju kruvis, nei ju darbo salygos, nemanau,kad tai vienintele imone kur darbuotojai dirba prastomis salygomis, o darba reikia atlikti gerai,stalai, kedes, apsvietimas ir t.t. apgailetinos busenos, nes gerinamos darbo salygos tik ne paprastam darbuotojui, sau kedes ir kita inventoriu i metus perka du kartus, kiekviena darbuotoja turi problemu su sveikata dirbdama tokiomis salygomis ir kam tai rupi, aisku visu problemu nesurasysi, o del algu ir darbo uz atostogaujanti kolega turetu buti mokama ( nes ir priedai ir premijos mokamos tik isrinktiesiems). Sis straipsnis vertas didesnio visuomenes demesio, jei tylesim taip elgsis su mumis ir toliau, reikia kovoti uz savo teises, nebijokim viesai kalbeti, nes kitaip busim neisgirsti!
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių