Valdininkus įspraus į uniformas?

Uostamiesčio savivaldybės darbuotojų, kurie aptarnauja interesantus, laukia pokyčiai. Įprastą aprangą valstybės tarnautojams gali tekti pakeisti uniforma, o stalus puošiančias šeimos nuotraukas paslėpti stalčiuose.

Nori patys darbuotojai

Speciali darbo grupė baigė vertinti savivaldybės padalinius, kurie aptarnauja gyventojus, ir išvadas pristatė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui. Ruošiamasi pakeisti dalies tarnautojų kasdienybę.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, atkreiptas dėmesys, kad gyventojus aptarnaujančiuose skyriuose nėra bendros vizualinės reklamos sistemos. Kabo skirtingos iškabos, pranešimų lentos, nuorodos.

"Ne visada aišku, kad padalinys, į kurį atėjai, yra savivaldybės dalis", – sakė pavaduotoja.

E.Mantulova teigė, kad miesto dailininkui pavesta sukurti vieningą iškabų, skelbimų lentų, nuorodų sistemą visiems savivaldybės skyriams.

Apsilankymų metu gyventojus aptarnaujančių padalinių darbuotojai patikino, kad norėtų uniformos ar aprangos elemento, kuris išskirtų iš kitų.

Iki šiol uniformas dėvėjo tik Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

E.Mantulovos nuomone, uniforma padėtų interesantams atskirti darbuotojus nuo kitų lankytojų, padėtų formuoti įstaigos kultūrą, suteiktų solidumo.

"Pavedėme specialistei apklausti darbuotojus, ko jie norėtų. Gal tai turėtų būti skarelė, kaklaraištis, o gal reikia liemenės ar švarko. Specialistė įvertins pageidavimus ir pateiks siūlymus. Tada priimsime sprendimus. Dėl to turės apsispręsti ne administracija, o miesto taryba", – komentavo pavaduotoja.

Užkliuvo dokumentų krūvos

Darbo grupei užkliuvo ir ant gyventojus aptarnaujančių darbuotojų stalų gulinčios dokumentų šūsnys.

"Tos krūvos blaško interesantų dėmesį. Net ir nevalingai žmonės juos skaito. Reikia sudaryti sąlygas, kad darbuotojai galėtų patogiai susidėti dokumentus ir šie neblaškytų interesantų dėmesio, būtų apsaugotas jų turinys bei kilmė", – pabrėžė pavaduotoja.

Naujovių gali sulaukti ir savivaldybės Archyvo padalinys. Atkreiptas dėmesys, kad dabar reikiamo dokumento suradimas ir pateikimas interesantui užtrunka.

Be to, jiems saugoti reikia labai daug vietos. Pasiūlyta skaitmeninti archyve esančius dokumentus.

"Suskaitmeninus dokumentus, tuos, kurių reikia interesantams, būtų galima pateikti greičiau. Be to, atlaisvintume patalpas, kurios dabar naudojamos dokumentams saugoti. Reikėtų mažiau darbuotojų", – pažymėjo pavaduotoja.

Norima sukurti ir rekomendacijas, kaip turi atrodyti gyventojus aptarnaujančio valstybės tarnautojo darbo vieta.

Pasak E.Mantulovos, dabar ant kai kurių stalų yra padėtos šeimos nuotraukos, gėlės, kitos darbuotojams mielos detalės.

"Manau, kad tokiems dalykams nėra vieta ant valstybės tarnautojo stalo. Bus parengtos rekomendacijos, kaip turi atrodyti darbo vieta, diskutuosime ir priimsime sprendimus", – komentavo pašnekovė.

Kraustytis ar ne?

Specialistai parengti siūlymus ir tvarkas turi iki birželio 30 d. Juos ruošiamasi pristatyti miesto tarybos komitetams.

E.Mantulova pabrėžė, kad gyventojus aptarnaujančius padalinius reikia peržiūrėti iš esmės.

"Reikia įvertinti, ar galima modernizuoti esamas patalpas taip, kad jos būtų pritaikytos neįgaliesiems, būtų pagerintos interesantų priėmimo ir darbuotojų darbo sąlygos. Gal reikėtų atlikti galimybių studiją, kiek tam reikėtų lėšų", – svarstė pavaduotoja.

Pastaruoju metu kalbėta ir apie tai, kur turėtų įsikurti miesto savivaldybė – likti toje pačioje vietoje ar ieškoti naujos.

Buvo parengta ir galimybių studija. Ji pristatyta miesto tarybos kolegijai, tačiau ši neapsisprendė, kuriuo iš siūlomų kelių bus einama.

"Gal dar bus grįžta prie šio klausimo. Priešingu atveju reikėtų teikti siūlymus, kaip tvarkytis esamomis sąlygomis", – teigė pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kokiu reik būti asilu, kad parašyti, kad jam reikia uniformos. Aš rašyčiau, kad geriausia uniforma treningas ir kedukai, o popierių šūsnis pakeisčiau stoveliu alui pasistatyti.

neblogas sumanymas

neblogas sumanymas portretas
Geriau imti pavyzdį iš Pitrėnienės. Juokauju.

Siaip

Siaip portretas
O ka, as uz. Prie caro berods taip buvo. Ir visi mate kas jis toks. O siai dienai vaziuoja pvz. ponaitis su pvz. ferari ir niekas nezino kas jis toks... O visus valdininkus uniformomis aprengus gal bent keliom kapeikom i biudzeta pinigu sutaupyta butu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių