Valkataujančių motinų atžalos pabėgo nuo vaiko teisių saugotojų

Iš vaiko teisių saugotojų automobilio pirmadienį pasprukę 12 ir 13 metų berniukai po paros patys sugrįžo į Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centrą, nes buvo nemiegoję ir išalkę.

Iš vaiko teisių saugotojų automobilio pirmadienį pasprukę 12 ir 13 metų berniukai po paros patys sugrįžo į Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centrą, nes buvo nemiegoję ir išalkę.

Berniukai į šį centrą pateko praėjusį ketvirtadienį, kai pasigėrusios motinos juos puolė mušti.

Šie vaikai su dar penkiais broliais bei seserimis, motinomis bei jų drauge apie pusantro mėnesio gyveno po atviru dangumi, tarp krūmų pietinėje miesto dalyje. Visa ši šeimyna atsibastė į uostamiestį iš Mažeikių.

Savaitgalį dviejų motinų vaikai pateko į ligoninę, kur buvo gydomi nuo niežų. Dar vienas 15-metis vienos šių moterų sūnus taip pat apgyvendintas centre.

Pirmadienį Mažeikių vaiko teisių apsaugos darbuotojai atvyko išsivežti šiame mieste gyvenamąją vietą deklaravusių nepilnamečių. Pirmiausiai į automobilį buvo įlaipinti vyresnieji berniukai.

Iš Debreceno gatvės, kur įsikūręs Šeimos ir vaiko gerovės centras, automobilis nuvažiavo prie ligoninės. Kol suaugusieji rūpinosi mažesniųjų vaikų paėmimu, 12 ir 13 metų berniukai paspruko.

Paryčiais į policiją skambinę klaipėdiečiai pranešė matantys miesto gatvėmis vaikštinėjančius vaikus, tačiau policijos patruliai jų nerado.

Vakar dieną abu vaikai patys atėjo į centrą ir pasiprašė priimami. Jie tikino nenorintys gyventi valdiškuose namuose Mažeikiuose ir prašė leisti įsikurti Klaipėdoje, kur jiems labiau patinka.

Tačiau darbuotojai paaiškino, kad nuo berniukų noro niekas nepriklauso.

Vaikai pasakojo visą naktį vaikštinėję po miestą ir nesumerkę akių. Glaustis buvusioje stovyklavietėje, kur dar liko daugybė jų daiktų, jie bijojo.

Berniukai turi mobiliojo ryšio telefonus, tačiau susisiekti su motinomis jiems nepavyko, todėl jie nežino, kur yra gimdytojos.

Paaugliai pažadėjo, kad nebepabėgs ir šiandien, trečiadienį, nesipriešins išvežami į Mažeikius, kur valdiškuose namuose jau gyvena jaunesnieji jų broliai ir sesės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vargšeli

vargšeli portretas
O tu džiaukis kad tokia Venckienė nedirba šalia tavęs kabinete ir neparodys į tave kad tu pedofilas.

to tegu atsako

to tegu atsako portretas
Tavo protą sugadino Ūsio pedofilai.

Memelis

Memelis portretas
Šaunuoliai vaikai, net ir jie nenori matyti valdiškų namų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių