Valstybės dieną papuošė violončelių garsai

Valstybės dieną uostamiestį papuošė ne tik trispalvės, bet ir violončelių garsai. Vyko Klaipėdos tarptautinės violončelės akademijos baigiamieji renginiai.

Vidurdienį į Klaipėdos koncertų salę pakvietė Suzuki violončelės laboratorijos „Aš, violončelė ir mano šeima“, kuri supažindino klaipėdiečių šeimas su šiuo instrumentu, skatino suaugusiuosius mokytis juo groti kartu su vaikais, dalyviai. Koncerto metu kartu muzikavo vaikai ir jų tėveliai.

Kai kurie scenoje pasirodžiusieji vos prieš savaitę pirmą kartą į rankas paėmė šį instrumentą. Pačiam mažiausiam laboratorijos dalyviui buvo vos penkeri.

Klaipėdos tarptautinės violončelės akademijos Suzuki violončelės laboratorijos „Aš, violončelė ir mano šeima“ užsiėmimus vaikams ir jų tėveliams vedė Lietuvos Suzuki asociacijos prezidentas, violončelininkas ir pedagogas Valdas Povilaitis.

Su savo įkurtos Violončelės mokyklos mokiniais užpernai jis dalyvavo Klaipėdos tarptautiniame violončelės festivalyje.

V.Povilaitis vadovaujasi japonų pedagogo ir smuikininko Šiniči Suzuki metodu, kuris remiasi unikaliu esminiu principu – kiekvienas vaikas gali išmokti muzikuoti, būdamas mylinčioje ir lavinančioje aplinkoje.

Suaugusieji buvo motyvuojami principu, kad pradėti mokytis muzikos niekada ne vėlu.

Vakare Koncertų salėje vyko baigiamasis Klaipėdos tarptautinės violončelės akademijos koncertas, skirtas Valstybės, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai.

Jame pasirodė akademijos dalyvių violončelininkų suburti ansambliai, orkestras ir choras.

Violončelininkų ansamblį bei orkestrą parengė Josephas Hastenas. Jis yra pelnęs pripažinimą kaip vienas iškiliausių Vokietijos violončelės pedagogų.

Violončelininkų chorą parengė ir jam dirigavo jaunosios kartos dirigentas Algirdas Biveinis. Jis studijuoja orkestrinį dirigavimą Graco muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete Austrijoje.

Koncerto metu skambėjo įvairių kompozitorių muzika. Nebuvo pamiršta ir tradicija Valstybės dieną kartu su visais pasaulio lietuviais sugiedoti Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“.

Klaipėdos tarptautinė violončelės akademija truko devynias dienas. Ji pratęsė praėjusiais metais vykusio pirmojo Klaipėdos tarptautinio violončelės festivalio ir konkurso, kuris sulaukė išskirtinio dėmesio, idėjas. Taip siekiama plėtoti violončelės muzikos tradicijas Klaipėdoje ir stiprinti profesinį jaunųjų atlikėjų meistriškumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai blogai

Labai blogai portretas
kad toki dalykai beveik neviešinami.Nežinome kur ši tarptautinė akademija randasi, nežinome ir negirdime kitų Klaipėdos muzikos mokyklų ar konservatorijos auklėtinių koncertų.,,Ačių" žiniasklaidai platinančiai tik užsakomuosius straipsnius ir tai ką pasakė valdžiukai (kur koki kaspinėli nukirpo ar kam sagę prisegė..:D)

Anonimas

Anonimas portretas
kas per zmones nors karta parasytu gerai,pasiziauktu,vis blogai ir blogai ,issigimimas,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių