Valymo mašinų konkursas įstrigo

Uostamiesčio savivaldybei nepavyksta įsigyti modernios gatvių ir šaligatvių valymo technikos. Konkursas buvo apskųstas vienos norinčių jame dalyvauti įmonių. Į tokią situaciją pakliuvo ir kitos šalies savivaldybės.

Siekdama mažinti oro taršą kietosiomis dalelėmis, Klaipėda nori nusipirkti aštuonias vakuumines valymo mašinas. Trys būtų pritaikytos šaligatviams, pėsčiųjų ir dviračių takams, viena – siauroms senamiesčio gatvelėms, likusios keturios – gatvėms.

Nurodyta, kad mašinų varikliai turi atitikti ne žemesnius kaip Euro 6 teršalų išmetimo reikalavimus. Naują techniką numatyta perduoti eksploatuoti viešųjų konkursų metu išrinktoms įmonėms.

Šiuo metu gatvių ir šaligatvių valymo paslaugos perkamos iš privačių įmonių. Tačiau teigiama, kad jų turimais pajėgumais nėra maksimaliai gerinama aplinkos oro kokybė.

Ši priežastis ir paskatino įsigyti naujos technikos. Ja dangas būtų galima valyti drėgnu būdu: gatvės būtų ir švarios, ir sudrėkintos.

Didžioji dalis lėšų technikai įsigyti skirta iš ES Sanglaudos fondo. Bendras projekto biudžetas siekia beveik 1,6 mln. eurų. Iš jų 1,35 mln. eurų – ES lėšos, 239 tūkst. – miesto biudžeto.

Konkursas technikai įsigyti paskelbtas praėjusių metų gruodį, tačiau šis užstrigo. Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė informavo, kad viena konkurse norinti dalyvauti įmonė apskundė technines sąlygas. Prasidėjo teisminis ginčas, o pirkimo procedūros sustabdytos.

„Nurodėme, kad perkame mechanines-vakuumines mašinas, o ši įmonė turi tik mechanines. Ta pati bendrovė apskundė ir kitų savivaldybių surengtus konkursus šiai technikai įsigyti. Gal tik vienai pavyko mašinas nusipirkti“, – sakė vedėja.

E.Jurkevičienė tikino, kad bus sprendžiama, ką daryti. Ketinama įvertinti ir kitų miestų patirtį. Neatmetama, kad gali tekti keisti konkurso sąlygas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių