Valyti pakeles trukdo orai

Miesto tvarkdariai kuopia pakelėse ir ant šaligatvių per žiemą susikaupusį žvyrą. Atlikti šiuos darbus trukdo lietus ir naktimis kartkartėmis paspaudžiantis šaltukas.

Uostamiesčio savivaldybė nurodymą šaligatvių ir gatvių valytojams kuopti pakelėse per žiemą susikaupusį purvą, smėlį pateikė prieš kelias savaites.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad darbai vyksta po truputį, atsižvelgiant į oro sąlygas.

"Jei sausa ar nepašalę, kelininkai valo pakeles. Lyjant ar tada, kai purvas yra prišalęs, tokių darbų organizuoti negalime", – pasakojo direktorius.

Kad reikia kuopti per žiemą susikaupusį purvą, pradėta kalbėti dar sausio pabaigoje, nutirpus sniegui. Tačiau šių darbų neskubėta imtis.

Tada pabrėžta, kad dar gali pasnigti ar pašalti, gatves reikės barstyti druska, o šaligatvius – smėlio ir druskos mišiniu, ir darbas nueis niekais.

Taip pat teigta, jog susikaupęs smėlis padeda susidarius plikledžiui. Jis sumažina slidumą.

Tačiau šiemet pakelių šlavimo darbai pradėti anksčiau nei įprasta. Tradiciškai jie startuodavo balandį, kai oficialiai uostamiestyje prasideda šiltasis sezonas.

"Sniego nebeliko anksčiau, šaltis atslūgo ir darbai prasidėjo. Viskas priklauso nuo oro sąlygų. Vieną savaitę valytojai jau galėjo be problemų kuopti purvą. Dabar tenka taikytis prie permainingų orų", – pabrėžė vadovas.

Tačiau, pasak L.Dūdos, kadangi pastaruoju metu vyrauja drėgni orai, lyja, situacija yra kiek geresnė. Vanduo purvą nuplauna.

Gatvėse ties šaligatvių pradžia susikaupusios dulkės valomos specialiomis vakuuminėmis mašinomis. Į pagalbą pasitelkiant techniką, švarinami ir šaligatviai.

Tačiau mašinos pasiekia ne visas vietas. Valytojams tenka susikaupusį purvą ir šluoti. Dažniausiai rankomis smėlis valomas tarp medžių, stulpų, ten, kur yra siauri šaligatviai.

Iškuopti miestą valytojams nurodyta iki balandžio 1-osios, tačiau prireikus terminą žadama pratęsti.

"Orų juk nenuspėsi. Jei jie bus netinkami darbams, datą pakeisime. Viskas juk mūsų rankose", – komentavo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių