Vandalai varganą uostamiesčio senelių namų biudžetą patušino 7 tūkst. litų

Klaipėdos globos namai, gindamiesi nuo sienų terliotojų, buvo priversti išleisti nemažai pinigų. Už 7 tūkst. litų perdažyta vandalų nuniokota pastato siena, įrengtos vaizdo kameros ir šviestuvai su judesio davikliais.

Klaipėdos globos namai, gindamiesi nuo sienų terliotojų, buvo priversti išleisti nemažai pinigų. Už 7 tūkst. litų perdažyta vandalų nuniokota pastato siena, įrengtos vaizdo kameros ir šviestuvai su judesio davikliais.

Į senelių globos namų pastatą, esantį Žalgirio g. 3A, niokotojai nusitaikė daugiau nei prieš šešerius metus. Pasak Klaipėdos globos namų direktoriaus Ginterio Harnerio, grafitininkų nutepliotą naują fasadą pirmąkart teko perdažyti 2007-aisiais, po to uždažyti tepliones prireikė dar po dvejų metų. Tačiau vėl atsirasdavo naujų piešinių.

Kai 2011 m. siena buvo išterliota taip smarkiai ir aukštai, kiek tik jaunuoliai pasiekia, anot G.Harnerio, buvo kreiptasi į policiją, kad padėtų išaiškinti kaltininkus. Tačiau tyrimas baigėsi be rezultatų.

Dar kartą Klaipėdos globos namų administracija grafitininkų "meną" panaikino pernai.

"Viską susitvarkėme savo lėšomis, nesugebėjome rasti niokotojų. Žinau, kad policija ieškojo, žymėjosi kiekvieną braižą, deja, autorystės nustatyti nepavyko. Dar kurį laiką laukėme, ar teplionės atsinaujins. Bet yra miesto tarybos įpareigojimas susitvarkyti fasadus, todėl reikėjo tai padaryti. Žiūrėsime, kaip dabar bus", – pasakojo G.Harneris.

Viską sutvarkyti globos namams teko savo lėšomis, nes įstaiga privalo laikytis visiems galiojančių miesto tvarkymo ir švaros taisyklių.

"Labiausiai skaudu, kad tai turime padaryti iš savo vargano biudžeto. Bandėme ieškoti rėmėjų, anksčiau bent jau dažų nupirkdavo. Šiais metais teko viską susitvarkyti patiems. Kol kas nepastebėjome, kad bandytų kažkas kenkti. Tikimės, kad niokojimo daugiau nebebus ir nebereikės skirti pinigų sienoms perdažyti", – vylėsi G.Harneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

meras

meras portretas
zmones viskam abejingi,mato nusikaltima, bet tyles...o uz 7 tukst. toki darbeli gal per brangu padaryt?bet visiems reikia gyvent...

valdininkams

valdininkams portretas
vyrai,pagave paisytojus kirskit per kisene taip ,kad atsimintu visa amziu,o jei nepilnametis, kad tevai patustintu savo pininigine iki paskutinio cento.Mieste jau buvo siek tiek aprime ,tai dabar vel pradejo mizkelniaikelti galvas..Musu miestas sugadintas kazkokiu marazmu.

begedziai

begedziai portretas
tepliotojus reiktu idarbint kad sienas perdazytu uz savo lesas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių