Vandens dviračiais plaukiojantiems poilsiautojams – griežtesnė kontrolė

Miestiečiai vis dažniau pastebi nedrausmingai Dangėje vandens dviračiais plaukiojančius pramogautojus. Kontrolieriai planuoja stiprinti kontrolę upėje.

Tikrino ir policijos pareigūnai

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai sulaukė pranešimų, kad vandens dviračiais plaukiojantys pramogautojai – nedrausmingi.

Kai kurie neleistinu laiku plaukia į vietą, kur treniruojasi irkluotojai, taip sukeldami pavojų ir sau, ir sportininkams. Dalis nevilki gelbėjimo liemenių.

Pasitaiko ir tokių, kurie vandens dviračiais plaukioja neblaivūs, alkoholį vartoja pramogaudami upėje.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su policijos pareigūnais, Klaipėdos irklavimo centro vadovu Liudviku Albertu Mileška surengė patikrinimą probleminėse vietose. Plaukta policijos kateriu.

Trukdė irkluotojams

Miesto centre vandens dviračiai nuomojami dviejuose punktuose – prie burlaivio "Meridianas" ir kitoje Biržos tilto pusėje. Kontrolieriai patikrino nuomotojus.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis teigė, kad punktuose buvęs vandens transporto priemonių skaičius neviršijo nustatyto.

"Prie Biržos tilto leidžiama turėti 19 vandens dviračių. Tiek jų ir buvo. Prie burlaivio "Meridianas" – 12. Čia jų nebuvo nė tiek", – komentavo vedėjas.

Nors oras nebuvo itin tinkamas pasiplaukiojimams vandens dviračiais, susiviliojusiųjų šia pramoga būta. Užfiksuota ir pažeidimų.

"Vieni pramogautojai, nors ir buvo informuoti, iki kur gali plaukti, nepaisė tvarkos. Jie plaukiojo vietoje, kur vyko irkluotojų treniruotės, ir taip galėjo trukdyti sportininkams. Pažeidėjams surašytas protokolas", – tvirtino vedėjas.

Rengs kartą per savaitę

Dėl kito patikrinimo metu užfiksuoto pažeidimo atliekamas tyrimas. M.Poimanskis pasakojo, kad pramogautojai taip pat neleistinu metu buvo pastebėti vietoje, kur treniruojasi irkluotojai.

Tačiau vandens dviračiais plaukioję žmonės tvirtino, kad nebuvo supažindinti su taisyklėmis. Išties nebuvo jų parašų ir žurnale.

"Aiškinsimės, ar pramogautojai tikrai nebuvo informuoti apie tvarką. Jei tai pasitvirtins, už pažeidimą turės atsakyti nuomotojai. Jei pramogautojai pasirašo nuomotojų žurnale, jie patvirtina, kad buvo informuoti apie tvarką", – komentavo vedėjas.

Įvertinę, kad per trumpą laiką užfiksuota daug pažeidimų, kontrolieriai upėje patikrinimus rengs dažniau – bent kartą per savaitę.

"Vienaip ar kitaip upėje turės sutilpti visi", – pabrėžė vedėjas.

Bauda už elgesio vidaus vandenyse taisyklių nepaisymą siekia iki 140 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gh

gh portretas
Vieštvarkiai pijokai ,bauskit save .Mažiau gerkite ir ištvirkaukite darbe.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių