Vandens motociklais po Baltijos jūrą - be leidimų

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė tris asmenis, vandens motociklais teritoriniuose Baltijos jūros vandenyse plaukiojusius be privalomų pasieniečių leidimų.

Ketvirtadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos pasieniečiai, naudodamiesi Šventojoje sumontuota vaizdo stebėjimo sistema, Baltijos jūroje, ties Ošupio taku, užfiksavo du vandens motociklais plaukiojusius asmenis. Paaiškėjo, kad pramogautojai į jūrą išplaukė be VSAT pareigūnų leidimo.

Pažeidėjus pasieniečiai toliau stebėjo vaizdo įranga, o šiems priplaukus ir išlipus į krantą, nuvykusi sargyba abu vyrus sulaikė.

Nustatyta, kad tai 31-erių Kauno ir 38-erių metų Tauragės gyventojai. Vyrams buvo išaiškinti jų padaryti pažeidimai. Abu pramogautojai prisipažino nežinoję, jog apie išplaukimą į teritorinę Baltijos jūrą yra privaloma pranešti artimiausiam VSAT padaliniui.

Atsižvelgus į tai, jog pramogautojai anksčiau nebuvo bausti, pripažino savo kaltę ir gailėjosi padarę pažeidimus, tauragiškis įspėtas administracine tvarka, o kauniečiui skirta 75 litų piniginė bauda.

Tos pačios dienos vakare analogišką pažeidimą padarė ir 32-iejų metų klaipėdietis. Vyrą Palangos užkardos pareigūnai vaizdo stebėjimo sistema užfiksavo ties Šventosios uostu. Jis taip pat išplaukė į jūrą vandens motociklu ir apie tai iš anksto nepranešė pasieniečiams. Uostamiesčio gyventojui už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą skirta 75 litų bauda.


Šiame straipsnyje: pasieniečiaivandens motociklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
Sovietiniais laikais, greit temstant ir prie jūros negalės būti...

rr

rr portretas
Sovietizmo sioj valstybej per akis visur tik tvoros ir draudimai.

pareigingas

pareigingas  portretas
as kai einu maudytis i jura visada pranesu pasienieciams...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių