Vandens turizmo ateitis – be perspektyvų?

Jūrinės kultūros koordinacinėje taryboje pristatyti galimi nauji vandens turizmo maršrutai. Vienintelis realus pasiplaukiojimas – nuo molo iki Kiaulės nugaros.

Gyvenimas prie vandens negarantuoja plaukiojimo laiveliais pramogų. Jūrinės kultūros koordinacinėje taryboje pabrėžta, kad egzistuoja 4 kryptys, kuriomis galima būtų vystyti vandens turizmą,  tai – kelionė jūra nuo Klaipėdos link Palangos tilto, per Kuršių marias į Smiltynę, pasiplaukiojimas po uosto akvatoriją ir plaukimas aukštyn Danės upe nuo žiočių iki Tauralaukio.

Plaukimai jūra link Palangos tilto nėra labai saugūs ir priklauso nuo bangavimo, pasiplaukiojimai Danės upe – neišvaizdūs. Teigiama, kad plaukiant Kuršių mariomis link Nidos, nėra apžvalginio maršruto,  be to nėra prieplaukų, o priplaukimas prie kranto ne tam skirtose vietose nacionalinio parko teritorijoje gresia 300 Lt. baudomis.

Tad vienintelis realus maršrutas – mažaisiais laiveliais nuo uosto molo iki Kiaulės nugaros.

Klaipėdoje keleivinių laivų įregistruotų jūriniame registre nėra. Yra laivas „Venus“, bet jis įregistruotas vidaus vandenų registre, nes taip yra pigiau. Tad juo į jūrą galima plukdyti ne daugiau 12 keleivių, o tai esą neapsimoka, nes vienos valandos kaina 1 tūkst. Lt., laivas pritaikytas 200 keleivių.

„Ribojimų nėra, reikia tik įgyvendinti tam tikrus reikalavimus ir tai susiję su žmonių saugumu“, – sakė Lietuvios saugios laivybos administracijos vadovas Evaldas Zacharevičius.


Šiame straipsnyje: vandens turizmaslaiveliailaivai

NAUJAUSI KOMENTARAI

PlaukimasJachta.lt

PlaukimasJachta.lt portretas
reik kuro beakcizio tam, ir dar lengvesnio finansavimo naujiems laivams..

E.

E. portretas
Klaipėdoje jau niekas nerealu. Ir taip nuo Prunskienės laikų, kai laivyną supjaustė "ant adatų", atseit tokio didelio žv. laivyno nereikia Krantinės prastos? Tai gal Mažajame kaimelyje jau galioja įstatymai, leidžiantys užsitverti tvoras namų valdų iki pat Dangės (už buv. vandentiekio kalno ir toliau), jau pakrante neįmanoma eiti, šunimis pjudo naujakuriai. Vaikystėje , pamenu Dange zujo ir zujo kateriai, baidarės, pliažas veikė dar ilgaaaai po kareivių maudyklių. Dabar nebesuprasi, ar ten pelkė, nesž užžėlusi, ar velniai žino kas per telkinys...Šunų šikykla. O juk vanduo Dangėje švarėja, nes tokios intensyvios žemdirbystės nebėra. Krantai- juos tvarkyti galima ir tai įmanoma. Graži upė, jei ją apipavidalinti vokiškai. O dabar tik miesto fdasadai puošiami turistams, kurių taip pat greit neliks, nes išmirs visi senieji memelenderiai su visomis savo nostalgijomis Karalienės kraštui. Teužtampo mane VSD, bet gaila, kad toks dėkingas landšaftu, istorija ir ekonominėmis galimybėmis miestas atiteko Lietuvai. Lietuva- tinginių ir snobų kraštas.

kaunietis

kaunietis portretas
Nusipirkau katerį - galvojau paplaukiosiu, prieplaukų gi pristatė. Finale prieplaukų nebėra, tai iki Uostadvario nusivelku ir iki Nidos ir atgal, toliau pribijau - infrastruktūros nėra, ne tie metai kad krantais su kanistru lakstyčiau. Tai va - nebenoriu aš to katerio. Gal norit kas pirkt papigiai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių