Vanduo ir sportas susilies Jūros šventėje

Artėjanti Jūros šventė šiemet gali tapti viena sportiškiausių per visą jos istoriją. Be tradicinių paplūdimio ir vandens sporto varžybų šiemet Jūros šventėje bus ypač daug krepšinio renginių – jie vyks specialiai įkurtoje Oranžinėje saloje (Mažvydo alėjoje).

„Jūros šventėje šiemet visi ieškos lobio. O kas yra Lietuvos lobis? Krepšinis! Tai kaip gi Jūros šventė be krepšinio?“, - retoriškai klausė šventės režisierius Rimantas Pelakauskas. Oranžinėje saloje bus galima pažaisti krepšinį, įsigyti Europos čempionato sirgalių atributikos, sutikti Lietuvos krepšinio žvaigždes ir užsiregistruoti į pasaulio rekordo dalyvių grupę - per Jūros šventę ruošiamasi pripūsti 10 tūkst. krepšinio kamuolių, kurie vėliau bus padovanoti akcijos dalyviams.

„Į Klaipėdos uostą jau atplukdyta pirmoji 80 tūkst. krepšinio kamuolių partija. Juos Lietuvai dovanoja FIBA. 20 tūkst. skirsime ugdymo įstaigoms, o likusioji dalis atiteks Lietuvos žmonėms, kurie dalyvaus rugpjūčio 29 dieną įvyksiančioje kamuolių mušinėjimo pasaulio rekordo akcijoje. Rekordo sieksime visuose šešiuose čempionato miestuose, bet Klaipėda tampa išskirtine vieta, nes Jūros šventės dalyviai ir svečiai turės unikalią progą pirmieji tuos kamuolius pūsti“, - sakė „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

Klaipėdai skirtų 10 tūkst. nepripūstų kamuolių tūris sudaro 20 m3, o juos pripūtus tūris išaugs net iki 370 m3. „Kad būtų lengviau įsivaizduoti, galima paminėti, kad tokiam kiekiui transportuoti prireiks keturių sunkvežimių. Vienu metu per 2 minutes bus pripučiama 12 kamuolių, todėl kviečiu visus Jūros šventės svečius užsukti į „Oranžinę salą“, nes kiekvieno pagalba bus reikalinga“, - sakė M. Špokas.

Rugpjūčio 30 d., šeštadienį, tarp 13-14 val. į kamuolių pūtimo maratoną įsijungs ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. O Jūros šventės svečiai kamuolius pūsti pradės penktadienį nuo 14 valandos, ir galės tai daryti šeštadienį bei sekmadienį nuo 10 iki 21 valandos.

Beje, šeštadienis Oranžinėje saloje prasidės anksti – nuo pat ryto vyks gatvės turnyras 3x3 „Krepšinis žadina Klaipėdą“. Registruotis į krepšinio varžybas galima iki liepos 28 d. vakaro interneto svetainėje www.krepsiniomokykla.lt.

Kaip įprasta per Jūros šventę į Klaipėdos pajūrio paplūdimius sugužės visos Lietuvos judriųjų sporto rungčių entuziastai. Pirmosios Melnragės paplūdimyje rungtyniaus futbolininkai, Smiltynėje vyks regbio turnyrai. Šeštadienį 11 val., esant palankioms sąlygoms, Smiltynės paplūdimyje ties centrine gelbėjimo stotimi visi norintys galės susirungti jūrmylės plaukime – jūroje įveikti 1852 metrų atstumą.

Danės upėje tarp Jono kalnelio ir Biržos tilto šeštadienio popietę vyks baidarių ir kanojų varžybos. Iš Kauno į Klaipėdą (Nemunu per Kuršių marias) atsiirs jūrų skautai su jūrinėmis valtimis ir surengs Danėje irklavimo varžybas – visi Jūros šventės svečiai gali sudaryti 4 narių komandas, registruotis adresu juruskautai@yahoo.com ir laimėti prizus.

Šeštadienį, 19 val. įvyks 44-osios Kuršių marių regatos atidarymas, o jachtų varžybos startuos sekmadienį 11 val.  Jeigu oras nesutrukdys, būriuotojai sekmadienį grįš į apdovanojimo ceremoniją Vėjų saloje.

„Žvejų mėgėjų ir jaunųjų buriuotojų varžybos, azartiškos rankų lenkikų varžytuvės, virvės traukimas ir netradicinės jūrinės sporto rungtys Klaipėdos pajūryje – visas miestas bus  sklidinas sportiško šurmulio, kuris, tikiuosi džiugins ir žiūrovus, ir šių varžybų dalyvius“, - sakė Rimantas Pelakauskas Jūros šventės režisierius.


Šiame straipsnyje: Jūros šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

tata

tata portretas
bus prasta, kaip visos paskutinės. Kažkas labai gerai šildosi iš šitos šventės. O gabių vadovų jos rengime nėra. Iki 2000 buvo nebloga šventė, kažkas, vien dėl savanaudiškumo ją visai sugadino
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių