„Varpo“ gimnazijoje varžėsi dainos Lietuvai

Praėjusią savaitę Klaipėdos "Varpo" gimnazijoje vykęs lietuviškų patriotinių dainų konkursas, kuris organizuojamas jau trečią kartą, siekė įžiebti patriotinius mokinių jausmus ir meilę savo gimtajai lietuvių kalbai bei lietuviškai muzikai.

Praėjusią savaitę Klaipėdos "Varpo" gimnazijoje vykęs lietuviškų patriotinių dainų konkursas, kuris organizuojamas jau trečią kartą, siekė įžiebti patriotinius mokinių jausmus ir meilę savo gimtajai lietuvių kalbai bei lietuviškai muzikai.

Konkursą organizavo gimnazijos muzikos mokytoja Jolanta Simaitienė ir direktoriaus pavaduotoja Neolė Jucienė. Renginį neįprastu patriotiniu gatvės šokiu pradėjo pirmos klasės mokinys Armandas Vaičekauskas. Kaip teigė mokyklos bendruomenė, "Varpo" gimnazijos scenoje tokio pasirodymo dar neteko matyti.

Po jo auditoriją pradžiugino septyni mokinių, besivaržančių dėl nominacijų ir trijų prizinių vietų, pasirodymai. Ugnė Lekavičiūtė, antros klasės gimnazistė, su Jurgos Šeduikytės daina "Smėlio žmonės" nugalėjo "Meniškiausio atlikimo" nominacijoje.

Abiturientas Tomas Ramanauskas, atlikdamas Vytauto Kernagio "Šaukiu aš tautą", stebino ne tik savo balsu, bet ir išvaizda. Būtent jis ir gavo "Geriausio įvaizdžio" nominaciją.

Trečiokai gimnazistai Rokas Jotkus ir Gytis Mažeiva, atlikę "Giminių dainą" iš serialo "Giminės", pagerbti "Originaliausios interpretacijos" nominacijoje, džiaugėsi ir žiūrovų balsų prizu.
Viktorija Streckytė, atlikusi visiems puikiai žinomą Marijono Mikutavičiaus dainą "Aš tikrai myliu Lietuvą", laimėjo "Išraiškingiausios interpretacijos" kategorijoje, taip pat iškovojo ir trečiąją vietą.

Alisa Maksimova, trečios klasės mokinė, bei naujoviškai atlikta jos lietuvių liaudies daina "Saulala nusileida" iškovojo antrąją vietą.

Paskutinysis dalyvis – abiturientas Tomas Žyla, atlikęs trankią Andriaus Mamontovo dainą "Geltona, žalia, raudona", gavo "Geriausio vokalo" nominaciją bei laimėjo pirmąją vietą. Visi dalyviai bei jiems padėję mokiniai buvo apdovanoti.

Nominacijas įteikė bei sveikinimo žodį tarė kviestinė komisijos pirmininkė "Vyturio" mokyklos muzikos mokytoja Alma Žukienė. Pirmų trijų vietų laimėtojams bus suteikta galimybė pasirodyti Kovo 11-ajai skirtame koncerte gimnazijoje.

"Varpo" gimnazijos vadovai teigė, kad ši graži tradicinė šventė kiekvienais metais pradžiugina mokyklos bendruomenę. Anot jų, išgirdus tiek lietuviškai skambančių dainų, džiaugiasi ir pedagogų, ir moksleivių širdys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių