Vasarį klaipėdiečiai sunaudojo mažiau šilumos

Paskutinis žiemos mėnuo į pajūrį atnešė gerokai vėsesnius orus. Vidutinė oro temperatūra nukrito iki -2,2°C  ir buvo maždaug dviem laipsniais žemesnė, nei sausį. Tačiau nepaisant žvarbos, energijos suvartojimas vasarį buvo beveik 20 proc. mažesnis, negu pirmąjį metų mėnesį.

Mažesnį suvartojimą lėmė dvi priežastys - trumpas mėnuo ir skrupulingas šilumos taupymas.

„Vasarį dar labiau išryškėjo žmonių noras taupyti. Kai kur - netgi komforto sąskaita. Manau, kad dar labiau apriboti šilumos vartojimą gyventojus paskatino didokos sausio mėnesio sąskaitos ir žinia apie šilumos brangimą nuo vasario. Klaipėdos miesto šilumos suvartojimo vidurkis vasarį buvo 18 kWh/m², o sausį - 22,66 kWh/m²“, - sakė „Klaipėdos energijos“ Šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktorius Virginijus Zutkis.

Pasak jo, vis dėlto taupesnis šilumos vartojimas  būdingas ne visiems uostamiesčio daugiabučiams. Kaip ir kiekvieną mėnesį skirtinguose namuose suvartotos šilumos kiekis labai skiriasi. Naujos statybos namuose  sunaudojimo vidurkis  - apie 9 kWh/m². Pavyzdžiui, Dragūnų g. 11 namas vidutiniškai sunaudojo  7,9 kWh/m² ir mokės 2,08 Lt/m².

Panašus suvartojimas užfiksuotas ir renovuotuose namuose. O kai kurie pilnai atnaujinti  daugiabučiai šiluma mėgavosi itin saikingai. Vienas tokių - Statybininkų pr.19 , kur vienam kvadratiniam metrui šildyti suvartota 5,6 kW, o jo gyventojai mokės tik 1,49 Lt/m² .

Senos statybos nerenovuotų namų situacija gerokai liūdnesnė. Jų šilumos suvartojimo vidurkis svyruoja nuo 19 kWh/m² iki 30 kWh/m² bei daugiau. Pavyzdžiui, J.Janonio g. 17 namas vasarį „suvalgė“ net 35,4 kWh/m², o gyventojams už  tokį ypatingą komfortą teks mokėti po 9,38 Lt/m².


Šiame straipsnyje: Klaipėdos energijašiluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių