Vasarį už Klaipėdos gatvių valymą teks mokėti daugiau

Gatvių valymui vasario mėnesį Klaipėdos savivaldybė išleis daugiau pinigų nei pernai patį mėnesį.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, jog gruodį gatvių valymui buvo išleista 1 mln., sausį – 570 tūkst. litų mažiau nei praėjusio žiemos sezono atitinkamais mėnesiais. Tačiau vasarį sutaupyti nepavyks.

L.Dūdos teigimu, jau dabar už gatvių valymą reikia mokėti apie 100 tūkst. litų daugiau nei pernai per visą vasarį. Iki šio mėnesio 15 dienos kelininkai darbų atliko už 480 tūkst. litų.

Departamento vadovas informaciją apie valytojų darbą pateikė Miesto ūkio komiteto nariams. Šie negailėjo kritikos. Domėtasi, ar kelininkai turi reikamą kiekį technikos, įrankių.

Anot L.Dūdos, gatvės valo tiek mechanizmų, kiek numatyta sutartyje – 10. Per parą miestas nuvalomas nuo vieno iki keturių kartų. Pasitaiko, jog ir daugiau.

Vadovas tvirtino, jog vasarį du kartus buvo valomos ir šalutinės gatvės - vadinamasis antras maršrutas. Iš viso jame yra apie 300 gatvių.

Abiem uostamiesčio gatves valančioms įmonėms buvo skirtos keliolikos tūkstančių litų baudos. L.Dūda teigė, kad po nuobaudų kelininkai pradėjo daugiau dirbti. Savaitgalį jie miestą apvažiavo 19 kartų.

„Tai labai dviprasmiška situacija. Kiekvienas ratas savivaldybei kainuoja. Kol nebuvo sniego, nebuvo problemų. Vasarį prasidėjus pūgoms, valytojai pradėjo dirbti, o tie, kurie nemėgsta sniego, kontroliuoti“, – teigė direktorius.

Miesto ūkio komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila pabrėžė, kad reikia mažiau advokatauti kelininkams, o labiau juos kontroliuoti ir bausti.

„Svertų yra. Žmonės matys, kad kelininkai dirba, kai gatvės bus nuvalytos“, – pabrėžė A.Vaišvila.


Šiame straipsnyje: gatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu  portretas
ka jie ten gruodi vale,o tai pat sausi,tik sausio gale iskrito sniegas?gera pinigu plovykla nes nieks nezino kiek pravaziavo is tikro?

klaipeda

klaipeda portretas
pritariu pirmam komentatoriui:nesuprantama kokios sumos vien kai sniego nera!!uz ka???

...

... portretas
akivaizdi vagystė
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių