Vasario 16-ąją Klaipėdoje – patriotiški renginiai (programa)

Vasario 16-oji Klaipėdoje bus trispalvė ir labai pilietiška, pažadėjo šventės organizatoriai.

Valstybės atkūrimo dieną renginiai tęsis nuo rytoj iki vakaro. Šventė 10.30 val. prasidės Šv. Mišiomis už Lietuvą, kurios bus aukojamos Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje.

Po Šv. Mišių iškilminga eisena patrauks į Atgimimo aikštę, kur 12 val. prasidės Lietuvos valstybės atkūrimo šventė.

Ji prasidės valstybės vėliavos pakėlimu. Šis garbingas darbas šiemet bus patikėtas Bernardui Aleknavičiui, kuriam šiais metais yra suteiktas Klaipėdos garbės piliečio vardas. Himną giedos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Šarūnas Juškevičius.

Atgimimo aikštėje po iškilmingos ceremonijos bus organizuojama socialinė akcija „Linkėjimai Lietuvai“. Kiekvienas klaipėdietis galės palinkėjimą savo šaliai parašyti ant specialaus stendo, kuriame kabės ir 1918 metais pasirašyto Lietuvos valstybės atkūrimo akto imitacija. „Todėl kiekvienas klaipėdietis turės bent simbolinę galimybę pasirašyti po mūsų valstybei tokiu svarbiu dokumentu“, - akcijos prasmę įvardijo savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Jolanta Braukylienė.

Dar vienas svarbus šventės akcentas – 17 val. „Žvejų rūmuose“ vyksiantis iškilmingas Valstybės atkūrimo dienos minėjimas ir koncertas.

Renginyje jau ketvirtą kartą bus paskelbti pilietiškiausi klaipėdiečiai. Juos šiais metais rinko uostamiesčio žiniasklaida.

Žurnalistai pilietiškiausiais klaipėdiečiais įvardijo Vainių Grišių, Saulių Griešių, Eriką Narmontą ir Liną Pilibaitytę. Jie pernai liepą išgelbėjo sumuštą ir be sąmonės į Danės upę įmestą Marių Šilauską.

Pilietiškiausio klaipėdiečio titulas taip pat bus suteiktas pensininkams Ipolitui Rugieniui ir Steponui Ačui. Šie vyrai jau dešimtmetį niekieno neraginami savo lėšomis Kauno gatvės rajone sodina parką, prižiūri medelius, kad jų neniokotų vandalai, nealintų karščiai.

Dar viena nominantė – Jolanta Norkienė, visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivink savo miesto parką“ vadovė. Ši moteris pernai tapo viena žinomiausių uostamiesčio visuomenės veikėjų, atkakliai siekianti atgaivinti klaipėdiečių pamirštą senąjį Poilsio ir kultūros parką.

Visiems pilietiškiausiems klaipėdiečiams bus įteikta po Klaipėdos miesto vėliavą.

Po minėjimo koncertuos Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“. Jie padovanos patriotinę programą „Broliai“.

Minėjimas ir koncertas bus nemokami, tačiau kvietimai iš anksto nėra dalijami. „Turime liūdnos patirties dėl kvietimų. Jie į Sausio 13-osios minėjimo nemokamą koncertą buvo dalijami iš anksto. Dalis žmonių, kurie kvietimus pasiėmė, į koncertą neatėjo, o kiti, kurie norėjo patekti, be kvietimų negalėjo to padaryti“, - prisiminė J.Braukylienė.

Todėl, anot, jos kvietimai ir nebus dalijami, tačiau sąmyšio dėl vietų salėje neturėtų kilti. Į ją įleidžiami žmonės gaus kvietimus, kuriose ir bus nurodytos vietos, kur atsisėsti.

Valstybės atkūrimo diena bus minima vasario 15-ąją. Koncertų salėje nuo 17 val. vyks Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos organizuojamas koncertas.

Vasario 16-ąją taip pat netrūks tradicinių renginių – 12.30 val. karilijono muzikos koncertas, 13 val. Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje renginys „Mūsų vaikai – Tėvynei Lietuvai“, 14.30 val. Kūno kultūros ir rekreacijos centre rankų lenkimo turnyras.

 

RENGINIAI VASARIO 16-AJAI, LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENAI KLAIPĖDOJE

 

Vasario 15 d.

17 val. Klaipėdos koncertų salėje

LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENOS MINĖJIMAS-KONCERTAS

Rengia Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga

 

Vasario 16 d.

10.30 val. Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje Šv. MIŠIOS UŽ LIETUVĄ

12.00 val. Atgimimo aikštėje

LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO ŠVENTĖ

Iškilminga rikiuotė, Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimas, socialinė akcija „Linkėjimai Lietuvai“, karšta arbata

12.30 val. Liepų g. KARILJONO MUZIKOS KONCERTAS

13 val. KU Menų fakulteto koncertų salėje

ŠVENTINIS KONCERTAS „MŪSŲ VAIKAI – TĖVYNEI LIETUVAI“

Dalyvauja geriausi Klaipėdos jaunieji muzikai – chorai, vokaliniai ansambliai ir solistai

Organizuoja chorinė bendrija „Aukuras“

14.30 val. Kūno kultūros ir reakcijos centre RANKŲ LENKIMO TURNYRAS

17 val. Kultūros centre Žvejų rūmai

IŠKILMINGAS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENOS MINĖJIMAS IR KONCERTAS

Pilietiškiausių klaipėdiečių pagerbimas, Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertinė programa „Broliai“. Nemokamai


Šiame straipsnyje: Vasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių