Vasaros estrados žibintai taką apšvies ryškiau

Prižiūrėtojai atnaujino tako, vedančio į Vasaros estradą, žibintus. Buvo keičiamos kai kurių jų perdegusios lempos. Atokiau esantys žibintai dažniau nukenčia ir nuo vandalų.

Prižiūrėtojai atnaujino tako, vedančio į Vasaros estradą, žibintus. Buvo keičiamos kai kurių jų perdegusios lempos. Atokiau esantys žibintai dažniau nukenčia ir nuo vandalų.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius pasakojo, kad visi svarbiausi darbai jau baigti: buvo pakeisti suniokoti šviestuvai, kai kurie kabeliai.

"Dažniausiai tenka pakeisti nebešviečiančias lempas. Tokius darbus atlikome ir take, kuris veda į Vasaros estradą", – tvirtino vadovas.

Pasak A.Laurinavičiaus, žibintai, kurie įrengti atokesnėse vietose, dažniau tampa vandalų taikiniu.

"Anksčiau šviestuvai buvo sudaužyti ir prie Vasaros estrados, ir take, kuris veda nuo ligoninės estrados link. Būna, kad ir pavagia", – teigė generalinis direktorius.

A.Laurinavičius prisiminė, jog prieš kelerius metus savivaldybė dėl lėšų trūkumo buvo nutraukusi žibintų priežiūrą parkuose. Šviestuvai nebuvo prižiūrimi ir Trinyčių, Sąjūdžio parkuose.

"Toks sprendimas parodė, kad, jei žibintų neprižiūrėsi, šių visai neliks. Per porą metų, kai neprižiūrėjome, Trinyčių parke neliko nė vieno. Visi šviestuvai buvo suniokoti ar pavogti. Kai kurie buvo nusukti ir numesti ant užšalusio tvenkinio", – prisiminė vadovas.

Pasak A.Laurinavičiaus, panaši situacija yra buvusi ir Sąjūdžio parke. Tada buvo taip pat suniokoti visi žibintai.

"Dabar viskas yra atstatyta. Šviestuvų atnaujinimas kainavo daugiau nei išlaidos, kurių būtų reikėję jų priežiūrai. Gatvėse tokių problemų nekilo, nes jų priežiūra niekada nebuvo nutraukta. Čia šviestuvus dažniau niokoja automobiliai", – sakė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ert

Ert portretas
"dabar viskas atstatyta". Praeikite sutemus ir pamatysite kaip toli iki viskas atstatyta, kiek neveikiančių žibintų yra, keletos net stovų nėra. Stovų ir veikiančių žibintų trūksta net naujame dviračių take palei Dangę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių